|

Sır olan 700 bin dolar davasında şoke eden iddia

Cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun Münevver Karabulut’u öldürdüğü villadaki 700 bin doları tutanağa geçirmedikleri ve kamera kayıtlarını sildikleri iddia edilen 6 polisin davası 8.5 yıldır karara bağlanmadı. Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, 24. Duruşmada dikkat çeken bir iddia dile getirdi.

Yeni Şafak
15:30 - 14/12/2017 الخميس
Güncelleme: 15:33 - 14/12/2017 الخميس
Diğer
4 Mart 2009 geceyarısı İstanbul Etiler'de bir çöp konteynerinde Münevver Karabulut'un cesedi bulunmuştu. Soruşturma sonucu cinayetin bir numaralı zanlısının Cem Garipoğlu olduğu belirlenmişti.
4 Mart 2009 geceyarısı İstanbul Etiler'de bir çöp konteynerinde Münevver Karabulut'un cesedi bulunmuştu. Soruşturma sonucu cinayetin bir numaralı zanlısının Cem Garipoğlu olduğu belirlenmişti.

Münevver Karabulut 2009’da erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından vahşi bir şekilde öldürüldü. Cinayet davası yıllarca ülke gündeminde kaldı. Cinayetle ilgili aralarında tazminat davalarının da olduğu toplam 12 dava açıldı. Davalardan biri de, olay gecesi villada inceleme yapan 6 polisin buldukları 700 bin doları tutanağa geçirmedikleri ve kamera kayıtlarını sildikleri iddiasıyla açıldı. Cinayetin üzerinden geçen 8.5 yılda polislerin davası hariç tüm davalar karara çıktı. Hatta davanın sanığı Cem Garipoğlu cezaevinde intihar etti.

Polislerin yargılandığı Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün 24. Duruşma görüldü. Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, davanın 26 Nisan 2018’de zamanaşımına uğrayacağını belirterek karara bağlanmasını talep etti.

KİMSE İNCELEMEDİ BİLE

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Rezan Epözdemir dosyanın kasten geciktirildiğini iddia ederek şunları söyledi: “Mahkeme dosyayı TÜBİTAK’a göndererek incelenmesini talep etti. Aylar sonra nitelikli personel yok denilerek dosyayı incelemeden gönderdiler. Adli Tıp Kurumu’na gönderdi onlar da aylar sonra aynı bahaneyle geri yolladılar. İTÜ ve ODTÜ’de bu dosyayı aylarca bekletti ancak nitelikli personel yok diyerek incelemedi. Bu dosya sürüncemede bırakıldı. En son Jandarma Kriminal Dairesi mahkemeye yazdı ve hard disk imajlarının bulunamadığını söyledi. Mahkeme de halen bunları bulabilmiş değil. O dönem biz bu olanlara bir anlam verememiştik. Sonra 17-25 Aralık oldu, 15 Temmuz oldu. Bir baktık ki polislerin avukatı Halil İbrahim Koca FETÖ’nün yargı imamı olarak aranıyor. Şike Kumpas, MHP’lilere kaset komplosu gibi davalarda da ismi geçiyor. Şimdi anlıyoruz neden dosyanın böyle olduğunu.”

BİR DAHAKİ DURUŞMADA KARAR VERİLECEK

Mahkeme sanık avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre tanınmasına ve karar duruşmasının 16 Ocak 2018’de yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

#Münevver Karabulut
#Cem Garipoğlu
٪d سنوات قبل