|

Sirkeci Garı'nda dergiler buluştu

Bosna, Hindistan, Irak, Hollanda, İran gibi 23 ülkeden dergilerin katıldığı 8. Uluslararası Dergi Fuarı başladı. Tarihi atmosferiyle Sirkeci Tren Garı’nda gerçekleştirilen etkinlikte edebiyattan sinemaya, tarihten siyasete 400 dergi bulunuyor. Albayrak Medya sponsorluğundaki fuarda her yaştan okura hitap edebilecek yayınlar yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2017 Pazar
Güncelleme: 08:39 - 7/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Sirkeci Garı'nda dergiler buluştu
Sirkeci Garı'nda dergiler buluştu

Gençleri nefes alan edebiyatla tanıştıran Uluslararası Dergi Fuarı 8. kez Sirkeci Garı’nda başladı. Otuz yıla yakın zamandır çıkan Yedi İklim, Hece gibi dergilerin yanı sıra yayın hayatına yeni başlayan dergiler de alanda bulunuyor. Dergi çıkartan yazar ve şairleri okurla buluşturan etkinlikte söyleşi, çocuk tiyatrosu, imza, çalıştay, şiir ve müzik dinletisi etkinlikleri düzenleniyor. Türkiye Dergiler Birliği tarafından düzenlenen fuarda Irak’tan Hindistan’a, Bosna’dan Hollanda’ya kadar 23 farklı ülkeden 400 dergi yer alıyor. Kapanan dergileri de unutmayan fuar ekibi, Kitap Postası, Çelimli Çalım, Şehrengiz, Karagöz'ün aralarında bulunduğu dergilerden bir seçme hazırlamış.

İLK SAYILAR VE MANİFESTOLAR SERGİLENİYOR

Fuar diğer yıllara göre daha geniş bir alanda yapılıyor. Edebiyat, siyaset, mizah, kültür, tarih, aile, sinema, çocuk, şehir, tiyatro gibi farklı türlerden dergiler bulunuyor. Dergi takipçileri bir yandan eksik sayılarını tamamlarken diğer yandan yeni dergilerle tanışıyor. “Özel sayılar ve dosya dergiciliği” ana temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Dergi Fuarı’nın onur konuğu ise Rasim Özdenören. Mavera dergisi başta olmak üzere birçok dergide yer alan Özdenören, şunları söylüyor: “Dergi alanında her dönemin etkileri farklıdır. Turkiye’deki öncü edebiyat akımları her zaman olduğu gibi şimdi de dergicilik üzerinden hayat buluyor. Bu fuarda zengin ve canlı dergileri bir arada görmek inşirah sağlıyor, iç açıcılığı veriyor.” Albayrak Medya’nın sponsor olduğu fuarda kurum bünyesindeki Cins, Nihayet, Bilge Çocuk, Bilge Minik, Gerçek Hayat, Lokma, Derin Tarih, Derin Ekonomi dergileri de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Herkese açık ve ücretsiz olan organizasyon, 9 Mayıs'a kadar, 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.


Dergiciler okurla
buluşuyor

Fuar süresi boyunca Dr.Kamil Uğurlu, Prof.Dr. Nazif Gürdoğan, İdris Ekinci, İrfan Dağ, Demirhan Kadıoğlu, Mehmet Sait Işıkay, Necmettin Evci, Ömer Çelik, Perihan Yiğit, Necla Ceyhan, Ahmet Murat, Ali Ayçil, Turgay Bakırtaş, İsmail Kılıçarslan, Furkan Çalışkan, Yusuf Genç gibi pek çok şair, yazar, akademisyen ve araştırmacı okurla buluştu. Bugün saat 17.00’da Barbar dergisinin müzik dinletisi var. 8 Mayıs Pazartesi günü ise 15.00’da Nihayet dergisi genel yayın yönetmeni Fatma Barbarosoğlu, “Hayatınız Sizin İçin Yorumlanır” adlı etkinlik ve dergicilik ödülleri takdim töreni düzenlenecek.

İlk sayılar
ilk sözler

Yüzlerce derginin yer aldığı alanda bir de “Manifestoları ile Dergiler” adlı bir sergi bulunuyor. Dergiler, süreli yayın koleksiyoncusu Selahattin Öztürk’ün 5 bin nüshalık arşivinden seçildi. 1929 sonrasında Türkiye'de çıkan dergilerin ilk sayı kapakları ve manifestoları kültür yolculuğuna çıkartıyor.


#Dergiciler
#Fuar
#Sirkeci Garı
7 yıl önce