|

Şırnak ve Kars'ta 8 terörist öldürüldü

Şırnak'ta, üç farklı noktadan kaçmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 4 teröristin öldürüldüğü çatışmada, 2 polis de hafif yaralandı. Ayrıca, Kars'ın Sarıkamış ilçesi kırsalından da güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lı 4 terörist ölü ele geçirildi.

Yeni Şafak
08:12 - 15/05/2016 Pazar
Güncelleme: 11:29 - 15/05/2016 Pazar
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor.
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ta, üç farklı noktadan kaçmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.



Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertarafı, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.



Bahçelievler, Gazi Paşa ve İsmet Paşa mahallelerinde çembere alınan teröristler ile güvenlik güçleri arasında gün boyu çatışmalar sürerken, bir grup terörist, üç ayrı noktadan kaçmaya çalıştı. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.



Şırnak Devlet Hastanesi, Emniyet Müdürlüğü binası ile Şırnak-Siirt karayolu yakınlarında devam eden çatışmalarda ilk belirlemelere göre 4 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 polis bacağından hafif yaralandı.



Kent merkezinde çatışmalar sürüyor.



  • Operasyonda bugüne kadar 361 terörist etkisiz hale getirilmiş, 950 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, 164 barikat kaldırılmış, 21 çukur güvenlik güçlerince kapatılmıştı.
Kars'ta da 4 terörist öldürüldü


Kars'ın Sarıkamış ilçesi Karakurt köyü kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lı 4 terörist ölü ele geçirildi.



Dün akşam çıkan silahlı çatışma nedeniyle Karakurt-Sarıkamış karayolu bir süre trafiğe kapatılarak araç geçişine izin verilmedi. Erzurum yönünden Karsa gelenler Kağızman yoluna yönlendirildi.



Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.








#Şırnak
#PKK
#Çakırsöğüt
#Kars
#Sarıkamış
8 yıl önce