|

Şırnaklı aşiretler Erdoğan’ın yanında

Şırnak’taki bazı aşiret ve aileler, referandumda “evet” oyu kullanacaklarını açıkladı. Jirki Aşireti temsilcilerinden Cemil Öter, “Cumhurbaşkanımızın arkasındayız” derken, Haşimoğlu ailesinden Heşar Haşimoğlu da, "Türkiye üzerinde oynanan oyunların bitmesi için evet diyeceğiz" diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 20:07 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Silopi'de yaşayan Haşimoğlu ailesi adına Heşar Haşimoğlu açıklama yaptı.
Silopi'de yaşayan Haşimoğlu ailesi adına Heşar Haşimoğlu açıklama yaptı.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında Şırnaklı bazı aşiret ve ailelerin temsilcileri "evet" oyu kullanacağını açıkladı. Jirki Aşireti temsilcilerinden Cemil Öter yaptığı açıklamada, aşiret olarak 30 bini aşkın nüfusa sahip olduklarını söyledi. "Cumhurbaşkanını halkın seçecek olması çok önemli. Aşiret olarak referandumda, 'evet' oyu kullanacağız. Cumhurbaşkanımızın arkasındayız" diyen Öter, halk oylamasının hayırlı olmasını diledi.



YOLUNU KESMEK İSTEDİLER


Şırnak'ın Silopi ilçesinde tanınan ailelerden Haşimoğlu ailesi de halk oylamasında, "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı. Aile bireyleri adına açıklama yapan Heşar Haşimoğlu, Türkiye'nin ve özellikle bölgelerinin 2002 yılından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde hizmet, özgürlükler ve insan hakları gördüğünü belirterek, "Ülkemizin kalkınmasına, Sayın Cumhurbaşkanımızın ülke içerisindeki ve Ortadoğu'daki hakimiyetine, Avrupa'ya olan tutumuna tahammül edemeyen dış güçler yolunu kesmek için her yolu denediler. Ama Allah'ın izniyle başaramadılar ve inanıyorum ki; bölge halkı ve Türkiye milleti bir daha böyle çirkin oyunların oynanmaması için, 'evet' diyecektir" diye konuştu.


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#16 Nisan 2017
#Şırnak
7 yıl önce