|

Şırnak’ta hain saldırı: 2 şehit

PKK’lı teröristler Şırnak-Cizre karayolunda yapımı devam eden tünelin güvenliğini sağlayan asker ve koruculara saldırdı. Cizre Komando Bölük Komutanı Yüzbaşı Mustafa Erdal ve korucu Dündar Page’nin şehit olduğu sadırıda 4 korucu yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:40 - 2/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Şırnak’ta hain saldırı
​Şırnak’ta hain saldırı

PKK’lı teröristler, Şırnak ile Cizre arasında yapımı devam eden tünel ve yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırdı. Hain saldırıda 1 yüzbaşı ve 1 korucu şehit oldu, 4 korucu yaralandı.

Şırnak’ta, bir grup PKK’lı terörist tarafından yapımı devam eden tünelin güvenliğini sağlayan üs bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1 yüzbaşı ve 1 korucu şehit oldu, 4 korucu yaralandı. Olay dün saat 17.30 sıralarında Şırnak-Cizre karayolu Cudi Dağı bölgesi Kaletepe üs bölgesinde meydana geldi. Karayolunda yapımı devam eden tünelin güvenliğini sağlayan üs bölgesine, bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya, güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada, Ankara nüfusuna kayıtlı Cizre İlçe Jandarma Asayiş Komando Bölüğü Komutanı Yüzbaşı Mustafa Erdal, Cizre nüfusuna kayıtlı güvenlik korucusu Dündar Page şehit oldu. 4 korucu yaralandı

#Şırnak
#PKK
7 yıl önce