|

Askeri araca mayınlı tuzak: 2 şehit

Şırnak merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, bir asker ve bir köy korucusu yaralandı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Yeni Şafak
10:15 - 4/08/2015 вторник
Güncelleme: 16:34 - 4/08/2015 вторник
AA

Merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde terör örgütü PKK'nın yola döşediği patlayıcı askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı.



Olayın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, araçtaki uzman çavuş ve erişehit etti, bir er ve köy korucusunu da yaraladı.



Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.



Şehitlerin isimleri belli oldu


Saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'nin Kadirli ilçesi nüfusuna,şehit Jandarma Er Abdulkadir Pektaş'ın ise Diyarbakır'ın Hani ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.



Saldırıda yaralanan Jandarma Er Kadir Akpınar'ın Ordu nüfusuna kayıtlı olduğu ancak İstanbul'da ikamet ettiği, korucu Hasan Akyol'un ise Araköy köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan şehitlere Allah'tan rahmet diledi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta askeri aracı hedef alan terör saldırısında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.



Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın Şırnak'ta askeri araca düzenlenen terör saldırısında 2 askerin şehit olması, 1 asker ve 1 geçici köy korucusunun yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e telgraf gönderdiği belirtildi.



Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız telgrafında, menfur saldırının kendisini derinden üzdüğünü belirterek, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz etmiş; ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralı askerimiz ve yaralı köy korucusu için acil şifa dileklerini iletmiştir" ifadelerine yer verildi.







"Allah kimseye böyle acı vermesin"


Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'deki ailesinin evinde yas var.



Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Bozgedik, şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın (36) Cemalpaşa Mahallesi'ndeki kardeşi Ahmet Acar'ın evinde kalan annesi Yeter Acar'a acı haberi verdi.



Gözyaşlarına hakim olamayan anne, "Yavrum, kuzum, ciğerim, Bizi bıraktın da gittin. Allah kimseye böyle acı vermesin" diyerek gözyaşı döktü.



Şehidin kardeşi Ahmet ve kız kardeşi Gül Acar, yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştı. Fenalaşan anne ile kızı, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.



Şehit haberinin alınmasının ardından Çatıkent Sitesi B Blok'taki eve Türk bayrağı asıldı.



AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Metin Düz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak ve İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Alaaddin Eşsiz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğu şehit uzman çavuşun evine gelerek ailesine başsağlığı diledi.



Mehmet Acar'ın evli ve iki çocuk babası olduğu 4 kardeşinin bulunduğu ve 14 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.



Şehidin babası İbrahim Acar'ın ise 8 yıl önce hayatını kaybettiği belirtildi.


#şehit
#2 şehit
#mayınlı tuzak
#pkk saldırı
#terör saldırısı
#şırnak saldırı
9 лет назад