|

Şırnak'ta teröristler sıkıştırıldı

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ve operasyonların yüzde 95'inin tamamlandığı Şırnak kent merkezindeki Yeni Mahalle'de, Kobra ve Zırhlı Muharebe Araçları, teslim olmayan teröristleri yoğun ateş altına aldı. Araçlardan ateş açılma anı an be an kaydedildi.

Yeni Şafak
12:59 - 25/05/2016 الأربعاء
Güncelleme: 13:20 - 25/05/2016 الأربعاء
IHA
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.

Terör örgütü PKK varlığına yönelik asker ve polisin katılımıyla gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyon nedeniyle 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ta operasyonun sonuna gelindi. Yüzde 95'i teröristlerden arındırılan kentteki operasyon, az sayıda teröristin kaldığının tahmin edilen Yeni ve Bahçelievler Mahallelerinde sürüyor.



Güvenlik güçleri, dar bir alana sıkıştırılan ve bölgede gizlendikleri evlerden ateş açan PKK'lılara sık sık "teslim ol" çağrısı yapıyor. Zaman zaman sıcak temasın yaşandığı kentte, çağrıya uymayan teröristlerin bulunduğu alanlar, Kobra ve ZMA'lar tarafından ateş altına alınıyor. Kentte, zırhlı araçlardan ateş açılma anı saniye saniye kaydedildi.



Öte yandan, teröristlerden arındırılan Yeşilyurt, İsmetpaşa, Gazipaşa, Dicle ve Cumhuriyet Mahallelerinde barikatların büyük bölümü kaldırıldı. Diğer barikatların kaldırılması için de çalışmaların sürdüğü mahallelerde, tuzaklanan el yapımı patlayıcılar birer birer imha ediliyor.



  • Şırnak'ta 14 Mart'tan bu yana devam eden operasyonda, 423 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Bin 260 el yapımı patlayıcı ise imha edildi.
  • Kentte, 20 korucu, asker ve polis şehit oldu, 145 güvenlik görevlisi de yaralandı.


#Şırnak
#PKK
٪d سنوات قبل