|

Sis faciası

Iğdır’ın Nahçivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı yakınlarında ulaşımın tek şeritten sağlandığı karayolunda 2 yolcu otobüsü, sis nedeniyle kafa kafaya çarpıştı. Ortalığın kan gölüne döndüğü feci kazada 4’ü Türk vatandaşı 8 kişi öldü, 28 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2017 Salı
Güncelleme: 02:13 - 21/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Sis faciası
Sis faciası

Iğdır'da aşırı sis faciaya yol açtı. Yol çalışması nedeniyle ulaşımın tek şeritten sağlandığı karayolunda İki yolcu otobüsünün çarpışması sonucu 8 kişi öldü, 28 kişi de yaralandı.



KAFA KAFAYA ÇARPIŞTILAR


Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden gelen Metro Turizm'e ait ait Hüseyin Onat yönetimindeki 34 YK 9300 plakalı yolcu otobüsü ile karşı yönden gelen bir başka firmaya ait Ali Karadağ'ın kullandığı 34 DY 9220 plakalı yolcu otobüsü, dün sabah 08.30 sıralarında Iğdır-Nahçivan karayolunun 20. kilometresinde kafa kafaya çarpıştı. Yoğun sis nedeniyle meydana gelen kaza, ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Ön tarafları büyük hasar otobüslerde tam bir can pazarı yaşandı.


Feci manzarayı görenler hemen yardım istedi. İhbarın ardından Iğdır kent merkezinin yanı sıra Karakoyun ve Aralık ilçelerindeki tüm ambulanslar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve itfaiye görevlileri ile jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. AFAD ve itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu otobüslerin vinç ile çekilerek birbirinden ayrıştırılması sonrası sıkıştıkları yerden çıkartılan yaralılar, ambulanslar ile Iğdır ve Aralık devlet hastanelerine kaldırıldı.





4'Ü TÜRK VATANDAŞI


Kazada araç sürücüleri Hüseyin Onat ve Ali Karadağ ile TIR şoförü Okay Turan ve Mustafa Tüfekçi, Azerbaycan uyruklu Süleyman Aliyev, Ferhat Ferhatlı, kimlikleri henüz belirlenemeyen yaşlı bir kadın ile bir kız çocuğu feci şekilde can verdi. TIR şoförü Turan'ın aracına Nahçivan'da bırakarak Iğdır'a gelmek için otobüse bindiği ortaya çıktı.


Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman kaza bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Daha sonra Iğdır Devlet Hastanesi'ne giderek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi alan Alpman, kazanın yoğun sis nedeniyle meydana geldiğini söyledi.



UZUN ARAÇ KUYRUKLARI


Alpman, “Dilucu Sınır Kapısı'na 20 kilometre mesafede yol yapım çalışmaları devam ettiği için tek şeride inen karayolumuzda 2 otobüs kafa kafaya çarpıştı. Bunun neticesinde 8 kişi vefat etti, 28 yaralı hastaneye getirildi. Yaralıların tedavisine Iğdır ve Aralık devlet hastanelerinde devam edilmektedir. Yaralıların 5'inin sağlık durumu ciddi” dedi. Kaza sebebiyle karayolunun ulaşıma kapanması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.


#Metro Turizm
#Iğdır
#Dilucu Sınır Kapısı
7 yıl önce