|

‘Sisi gibi ezip geçin’ talimatı

Denizli'de FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da bulunduğu 42'si tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/01/2017 Pazar
Güncelleme: 23:10 - 31/12/2016 Cumartesi
AA

Duruşmada, eski 11. Komando Tugay Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Müdürü olarak kurmay yüzbaşı rütbesiyle görev yapan tutuklu sanık Adem A, yaptığı savunmada, kendisinden 14-17 Temmuz tarihleri arasında 4 günlük eğitim faaliyeti hazırlamasının istenildiğini ve bu faaliyetin, 16 Temmuz'daki ayağının saat 01.30'dan itibaren Çardak Hava Meydan Komutanlığına Motorlu İntikal ve Üs Bölgesi İşgali faaliyetinin olduğunu söyledi. Adem A, 15 Temmuz gecesi Çardak'a intikalin saat 23.00'e alınması dolayısıyla birliklere haber verdiğini ve harekete geçtiklerini anlattı.



SİVİLLERİN ÜZERİNE SÜRÜN


Yolda kopmalar olduğuna ve arkadan gelen konvoyun Çardak Hava Meydan Komutanlığı yerine Çardak Havaalanına gittiğine işaret eden Adem A, "Havaalanı yolunda askeri birliklerin önü sivil vatandaşlar tarafından kesilmiş. Sivillerin kendilerini geçirmediğini haber verdiler. Kurmay başkanı Yarbay Fahrettin Demir, Tugay Komutanı ve başka kişilerle görüştü. Askerlerin geçmesi gerektiğini belirten kurmay başkanının, 'Araçları sivillerin üzerine sürün, gerekirse 'Sisi gibi ezip geçin' talimatı verdiğini duydum. Çardak'a intikali bir eğitim faaliyeti olarak gördük, darbe girişimi olarak görseydik katılmazdık" şeklinde konuştu.


#Denizli
#FETÖ
#Kamil Özhan Özbakır
7 yıl önce