|

Şişirilmiş not veren liselere soruşturma

Milli Eğitim Bakanlığı, 213 temel liseye nakil gelen öğrencilerin yıl sonu başarı notlarında bir önceki yılda öğrenim gördükleri okullardaki başarı puanlarına göre ciddi artışlar tespit edilmesi üzerine bu liselere soruşturma açılması talimatını verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:16 - 19/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Şişirilmiş not veren liselere soruşturma
Şişirilmiş not veren liselere soruşturma

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016-2017 öğretim yılında temel liselere nakil gelen öğrencilerin yıl sonu başarı notlarında yaptığı inceleme neticesinde 213 temel liseye soruşturma açılması talimatını verdi. Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 50 il valiliğine gönderilen yazıda, e-Okul sistemi üzerinden yapılan incelemede, temel liselere nakil gelen öğrencilerin yıl sonu başarı notlarında bir önceki yılda öğrenim gördükleri okullardaki başarı puanlarına göre ciddi artışlar tespit edildiği bilgisi yer aldı. Kusuru bulunan temel lise yönetici ve öğretmenleri hakkında gerekli idari işlemler yapılacak ayrıca kuruma da brüt asgari ücretin 5 katı idari para cezası verilecek. Temel lisenin aynı fiili tekrarı halinde ise bu ceza 5 kat artırılarak uygulanacak. Üçüncü kez tespit edilirse kurum açma izinleri iptal edilecek.


Okul puanları mercek altında

MEB’in TEOG ortak sınav puanları bağlamında benzer şekilde 8. sınıf öğrencilerine şişirilmiş not veren özel okullarla ilgili tespit çalışmalarında da sona gelindi. Bu kapsamda, TEOG puanı ile okul puanları mercek altına alındı. Bu çalışmalar ile suiistimallerin önlenmesi hedefliyor.

#MEB
#Lise
7 yıl önce