|

Şişli’deki 4 gökdelenin inşaatı durduruldu

İstanbul'da Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin üzerinde bulunduğu alanda başlatılan 37 katlı 4 gökdelenin yapımı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan kararla Şişli Belediyesi tarafından durduruldu.

Yeni Şafak
20:00 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:02 - 8/12/2016 Perşembe
IHA

Şişli Belediyesi'nin yanında bulunan ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin üzerinde bulunduğu, 65 dönümlük arazide bir inşaat firması tarafından başlatılan, çevrede can güvenliği açısından tehlike oluşturan 37 katlı 4 gökdelenin yapım çalışmasıyla ilgili ikinci kez durdurma kararı alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan kararla yapım çalışmaları Şişli Belediyesi tarafından durduruldu.



Şişli Belediyesi, proje alanının Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca tescilli bir yapı olduğunu belirterek, inşaat çalışmaları hakkında durdurma kararı aldırdı. Şişli Belediyesi Zabıta ekipleri, Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki inşaat alanına giderek işçilerden çalışmaları durdurmalarını istedi. İnşaat işçileri, alanda bulunan kepçe, iş makineleri ve kamyonların çalışmasını durdurarak zabıtanın isteği üzerine alan dışına çıkarttı.



İnşaat alanının içerisinde bulunan lisede eğitim devam ederken, çalışmaların sürmesi can güvenliği için de tehlike oluşturuyor. 24 Kasım'da da hakkında durdurma kararı çıkartılan, sonrasında devam edilen inşaat için bölgede birçok ağaç kesilirken, yanı başındaki okulun da yüzde 70'inin yıkılması planlanıyor. İnşaat çalışmalarına okul öğrencileri, belediye yetkilileri ve çevre halkından tepkiler sürerken çalışmanın devam ettirilmemesi isteniyor. İnşaat ile bölgeye içerisinde alışveriş merkezi ve rezidansların bulunduğu 4 gökdelen yapılması planlanıyor.





İnşaat çalışmalarını daha önce de durdurduklarını ifade eden Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehrali Seçme, “Belediyemizin bilgisi dışında, herhangi bir resmi evrak getirilmeden inşaat başladı biz de bu inşaatın ne olduğuna dair bir müdahalede bulunduk ve inşaatı durdurduk. Bu durdurmanın karşılığında yetkili firma Çevre Bakanlığı İl Müdürlüğünden bize bir yazı getirdiler. Bu yazıda bütün yetkinin Çevre Bakanlığında olduğunu, durdurmayı bizim yapamayacağımızı bildirdiler. Kültür Varlıkları Kuruluna bir yazı gönderdik" dedi.



'Firmanın buralara girme hakkı yoktur'


Kendilerine çalışmanın durdurulması yönünde bir karar geldiğini belirten Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Seçme, “Kurul, Şişli Belediye Başkanlığı, Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dağıtımlı bir yazı gönderdi. Burayı koruyun, kurul kararından sonra ne yapılacağına karar verilsin. Biz bu gün bu yazının gereğini yerine getiriyoruz. Orada bir okul var o okul halen eğitim öğretime devam ediyor. Çocukların güvencesiyle ilgili ne olacağını ne biteceğinin bilinmesi lazım. Firmanın buralara girme hakkı yoktur" diye konuştu.

#Şişli
#Gökdelen
#İnşaat
#Şişli Endüstri Meslek Lisesi
7 yıl önce