|

Sivas'ta 8 emniyet personeli FETÖ'den gözaltına alındı

Sivas merkezli FETÖ/PDY'na yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen, aralarında polis ve başpolislerin de bulunduğu 8 emniyet personeli daha gözaltına alındı.

Yeni Şafak
15:22 - 2/02/2017 Perşembe
AA
Arşiv
Arşiv

Sivas merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen, aralarında polis ve başpolislerin de bulunduğu 8 emniyet personeli daha gözaltına alındı.



Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulunda görevliyken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 56 şüpheliden 8'i daha yakalandı.



Gözaltına alınan 8 zanlı, Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.



Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla'da başlatılan soruşturma kapsamında daha önce 33 şüpheli gözaltına alınmış, 19 zanlı tutuklanmıştı.



Firari 15 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.


#FETÖ
#Operasyon
#Gözaltı
#Emniyet
7 yıl önce