|

Sivas'ta bu halde bulunmuştu: Bir çok ülkeden yardım teklifi

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde ölmek üzereyken bulunup tedavi altına alınan kangal köpeği için bir çok ülkeden hayvan sever, yardım teklifinde bulundu.

Yeni Şafak
15:29 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 15:46 - 24/10/2017 Salı
IHA
Şarkışla'da geçtiğimiz günlerde bir kangal köpeği açlıktan ölmek üzereyken bulunmuştu.
Şarkışla'da geçtiğimiz günlerde bir kangal köpeği açlıktan ölmek üzereyken bulunmuştu.

Şarkışla'da geçtiğimiz hafta açlıktan ölmek üzereyken bulunup Sivas’ta tedavi altına alınan kangal cinsi köpek için hayvan severler seferber oldu.

Köpeğe sahip çıkıp tedavisi ile yakından ilgilenen Eda Serer isimli havansever, çıkan haberlerin ardından bir çok ülkeden yardım teklifleri aldıklarını belirterek, "Şuan kritik bir süreçten geçiyoruz. Ne yazık ki çok yıpranmış ve yaşlı durumda. Çocuğumuz için Kanada’dan, Almanya’da, Dünyanın ve Türkiye’nin bir çok yerinden yardım teklifleri aldık. Tedavisi için yardım kampanyası. Şarlatanlar olduğunu duyduk. Hayvanseverlerimizi uyarıyoruz. Kesinlikle hiçbir şekilde bağış yapmayın. Çocuk için bağış istemiyoruz. Hiçbir dernek veya kurumdan para yardımı almıyoruz. Başka canlar için bağış yapın ancak yaptığınız bağışın takipçisi olun. Başka canlar için yapacağınız bağışları da direk kliniklere yapın. Bağış yaptığınız çocukların akıbetini de takip edin. Bu süreci atlatmayı umuyoruz" dedi.


Durumu kritik

Kliniğinde, 'Şans' ismi verilen köpeğin tedavisini sürdüren Veteriner Hekim Atilla Dulkadir, köpeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Dulkadir, "Bize ilk geldiğinde çok kötü bir durumdaydı. Gerekli müdahaleyi yaptık ancak kan değerleri istediğimiz düzele ulaşmıyor. Kan değerleri çok düşük. Buda nabızla ilgili problemlere neden oluyor. Hayvanın bu hale nasıl geldiğini bilmiyoruz. Bir çok sağlık sorunu var. Üniversitemiz de tedavide bize destek verdi. Tedavi sürecinde iki kez nabzı durdu. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Ancak durumu çok kritik. Başka bir köpekten kan nakli yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

#Eda Serer
#Atilla Dulkadir
7 yıl önce