|

Sivas’ta FETÖ’den 2 tutuklama

Sivas’ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 kişi tutuklandı.

Yeni Şafak
18:51 - 15/08/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 19:46 - 15/08/2017 الثلاثاء
IHA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sivas ve Ankara’da örgütün şifreli haberleşme programı ’ByLock’u kullandığı iddia edilen şahıslara yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 10 Ağustos’ta operasyon düzenlenmiş 12 şüpheliden 9’u gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen şahıslardan 4’ü tutuklanırken, 1’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Gözaltında bulunan 4 şahıs daha emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan 2’si tutuklanırken 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında firari olan 3 kişinin yakalanması içinde çalışmalar sürüyor.

Öte yandan şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi sırasında sevk edilenlerin arasında yer alan bir kadının amcası olan şahsın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polislerin cep telefonuyla görüntüsünü çektiği tespit edildi. Şahıs polis ekiplerince gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

#Sivas
#FETÖ
#Gözaltı
٪d سنوات قبل