|

Sivil değil sniper!

Mardin Nusaybin'de teslim olan PKK'lılardan birinin örgütün keskin nişancısı olduğu belirlendi. 8 kişilik grupla teslim olan PKK'lı terörist, sivil olduğunu operasyonlara katılmadığını ileri sürmüştü. Nusaybin'de 27 Mayıs'ta teslim olan 8 terörist, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:33 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Teröristlerden Osman Uçar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İfadesinde “sivil olduğunu, eylemlere katılmadığını” iddia ettiği öğrenilen Uçar'ın, önceki yıllarda PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı, terör örgütü adına yurt içi ve yurt dışında faaliyette bulunduğu, özel eğitim aldığı, Nusaybin'de terör örgütüne yeni katılanlara eğitim verdiği, keskin nişancı tüfeği kullandığı tespit edildi.



38'ine tutuklama


Nusaybin'de teslim olan ikinci grupta yer alan 42 teröristten 38'i tutuklandı. Valilikten yapılan açıklamada, 26 Mayıs'ta güvenlik güçlerine teslim olan 42 teröristten 38'inin emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiği belirtildi. Açıklamada, “38 terörist çıkarıldıkları Nusaybin Sulh Ceza Hakimliğince, 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklandı. 4 teröristin tedavisi sürüyor” ifadesine yer verildi. Operasyonlar sırasında 24 Mayıs'ta 25, 26 Mayıs'ta 42 ve 27 Mayıs'ta 8 terörist olmak üzere 75 terörist teslim olmuştu.



Hezimete uğrattık


Genelkurmay Nusaybin'de sivillerin hedef alındığı haberlerini yalanlarken açıklamada Murat Karayılan'ın adı da geçti. Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarla ilgili bazı medyada yer alan 'Nusaybin'de sivillerin hedef alındığı' ve ' yaşlı kadın ve çocukların operasyon bölgesinde mahsur kaldığı' haberlerinin asılsız olduğu bildirildi. Genelkurmay, ayrıca bir ilke imza attı ve açıklamada örgütün elebaşı PKK'nın adına yer verdi. Terör örgütünün; Sur, Cizre, Silopi, Yüksekova ve Şırnak'ta uğradığı hezimeti, son kale ve bölücü terör örgütü lideri Murat Karayılan'ın Nusaybin ile ilgili yaptığı “bu tarihi bir ayaklanmadır” sözünün yerle bir olduğu ifade edildi. Operasyon dışındaki diğer mahallelerden ise bin 694 olmak üzere bin 804 vatandaş tahliye edildi. Vatandaşların her türlü istekleri de mülki makamlar tarafından karşılandı.



2 numara da etkisiz


Nusaybin'de önceki gün öldürülen sözde ilçe sorumlusu Zamani Çakmak'ın ardından dün de örgütün 2 numaralı sorumlusu ölü olarak ele geçirildi. Nusaybin'de ölü olarak bulunan bir PKK'lı teröristin bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre 23 Mayıs 2016 tarihinde etkisiz hale getirilen Nusaybin'in sözde iki numaralı sorumlusu terörist 'Mazlum' çevrim adlı 'Kava' Kod adlı Veysi Akgün olduğu belirtildi.


#Nusaybin
#Osman Uçar
#Sniper
8 yıl önce