|

Siyasette yoğun bir hafta başlıyor

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından siyasette yoğun bir hafta başlıyor. Devletin zirvesi bugün Bakanlar Kurulu’nda biraraya gelecek. Kabinenin ana gündem maddesini kararlılıkla devam eden terörle mücadele oluşturacak. Devam eden Fırat Kalkanı Harekatı da ele alınacak konular arasında.

Yeni Şafak
04:00 - 19/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 03:58 - 19/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Ankara'da 9 günlük bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte bugünden itibaren siyasette hareketli günler başlıyor. İlk olarak bugün devletin zirvesi toplanacak. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanacak olan Bakanlar Kurulu'nda 9 günlük bayram tatilinin kritiği yapılacak, zirvenin ana gündem maddesi terörle mücadele olacak.



GÜNDEM TERÖR


Kabinede, bayram tatilinde yaşanna olaylar değerlendirilecek. Kabinenin ana gündem maddesini kararlılıkla devam eden terörle mücadele oluşturacak. Suriye'de deavam eden Fırat Kalkanı Operasyonu'da ele alınacak önemli konular arasında yer alıyor. Muhalefet partileri de yoğun bir haftaya giriyor. 15 Temmuz'un ardından liderler Yeni kapı ruhu ile sık sık biraraya gelmişlerdi.



MUHALEFETİN SİYASİ TRAFİĞİ DE YOĞUN


Kurban Bayramı'nda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'dan randevu talep etti. Yıldırım'ın bu hafta içinde Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebine cevap vermesi bekleniyor. Eğer Yıldıırm, Kılıçdaroğlu'nun randevu talebine olumlu cevap verirse iki lider bu hafta içinde biraraya gelecek. Zirvede, OHAL kapsamında çıkarılan KHK'larla yapılan düzenlemeler ile kamuyla ilişiği kesilen kamu çalışanlarının durumunun konuşulacağı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun görüşmede, KHK'lar ile OHAL dönemini aşan uygulamaların yapıldığını, kurunun yanında yaşın da yandığını, bu yüzden mağduriyetlerin giderilmesine yönelik zaman geçirilmeden adımların atılması gerektiğini dile getireceği belirtiliyor.



KHK'LARA İTİRAZ


Kılıçdaroğlu'nun zirvede, KHK'larla oluşan mağduriyetleri tespit etmek için kurulan izleme komisyonuna bugüne kadar ulaşan 30 bin mağduriyet başvurusundan örneklerin yer aldığı kapsamlı bir dosyayı da Başbakan'a sunacağı söyleniyor.



  1. Kılıçdaroğlu Maraş'ta
  2. CHP liderinin bu haftaki son durağı Kahramanmaraş olacak. Kılıçdaroğlu, burada partisinin il başkanları toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda, CHP'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı “sandık çevresi örgütlenme modeli" tartışılacak. 1 Kasım seçimlerinin ardından FETÖ'nün olağanüstü kurultay kumpası ile ele geçirmeye çalıştığı MHP'de de FETÖ temziliği için çalışmalar devam ediyor. Olağanüstü kongere sürecini başlatan Meral Akşener'in ihracının ardından bu hafta diğer muhalif isimlerin de ihracı için düğmeye basılacak. Muhaliflerin belirlediği kongre hayali suya düşünce MHP lideri Devlet Bahçeli'nin belirlediği 18 Mart 2018'de olağan kongreye gidilecek. Olağan kongre için süreç Ekim ayında başlayacak. MHP 9 Ekim'de ilçe kongrelerinin startını verecek. MHP, 2018'deki kongreye yeni teşkilatlarla gidecek.

#Bakanlar Kurulu
#Binali Yıldırım
#Kemal Kılıçdaroğlu
8 yıl önce