|

Siyasi partiler bayramlaştı

Siyasi partiler arası bayramlaşmada, OHAL, FETÖ davaları, CHP’nin yürüyüşü ve içtüzük konuşuldu. MHP Genel Baş- kan Yardımcısı Ayhan, halk oyla- masından sonra yapılacak uyum yasaları ve içtüzük değişikliğine des- tek vereceklerini Bahçeli’nin ifade ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/06/2017 Salı
Güncelleme: 01:39 - 27/06/2017 Salı
Yeni Şafak
MHP'liler AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulundu.
MHP'liler AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulundu.

Partiler arasında gelenekselleşen bayramlaşamada ilk ziyaretler AK Parti’ye CHP ve MHP’den geldi. MHP’nin ziyareti sırasında Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ifadeleri de gündeme geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP heyetinde yer alan Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Şekerci ve Mesut Çelik ile birlikte AK Parti’lilerin bayramını kutladı. Referandumdan sonra yapılacak uyum yasaları ve iç tüzük değişikliğine destek vereceklerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ifade ettiğini anımsatan Ayhan, “Bu, Başkanlık Divanı’nda görüşüldü. Önümüzdeki dönem MYK’da da görüşülecek, önümüzdeki hafta içerisinde. Dolayısıyla bunun da bir çözüme kavuşturulması, çözüm bulunması lazım” diye konuştu.

'ADALET' YÜRÜYÜŞÜ

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, MKYK Üyesi Nurten Güngör ve Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanı Nureddin Çelik ise CHP'yi ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bugünlerde en çok konuşulan kavramlardan birinin “adalet” olduğunu vurgulayarak, bunun bir devletin ayakta kalmasının, bütün yurttaşlarını bir arada tutmasının başlıca koşulu olduğunu söyledi. Yürüyüşle ilgili bilgi veren Gök, iki kilo verdiğini bu tempoyla devam etmeleri halinde yürüyüşün 8 ya da 9 Temmuz’da tamamlanacağını aktardı ve yürüyüşe ilişkin bazı bilgiler verdi.


OHAL KONUŞULDU

Gök, “Türkiye’nin bir an önce olağanüstü halden kurtularak, normal düzene geçmesi gerekiyor. Umarım 19 Temmuz’da biten olağanüstü halin süresi uzatılmaz” derken, Alparslan, “Temennimiz, bu mücadelenin net bir şekilde nihayetlenmesi ve olağanüstü hali gerektirecek tedbirlere ihtiyaç duyulmaması ancak bu ihtiyacın varlığı olduğu sürece, bu konuda devletin ortaya koyacağı mücadelenin etkinliğinin sağlanabilmesi açısından da belki bir ihtiyaç olacaktır” karşılığını verdi.

HDP’YE VETO

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşma kapsamında AK Parti’de siyasi parti heyetlerini Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin’in başkanlık ettiği heyet karşıladı. AK Parti’yi ilk olarak CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki heyet ziyaret etti.

AK Parti ve MHP, yaptığı açıklamalarla teröre ve terör örgütü PKK’ya destek veren HDP’yi bayramlaşma ziyaretleri kapsamına almadı.

#AK Parti
#MHP
7 yıl önce