|

Sizler terör gladyosunun unsurlarısınız

Başbakan Davutoğlu, HDP Eşbaşkanı Demirtaş’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlerine sert tepki gösterdi: Haddini bilmez eşbaşkanlardan biri Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye cüret ediyor. Sizler terör gladyosunun unsurlarısınız. Sırtınızı dayadığınız dağları yerle bir ederiz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 23:17 - 30/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve HDP sözcülerinin söylediklerini sert bir dille eleştirdi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:



Ceylanpınar'da iki polisimiz gece uyurken enselerinden vurularak şehit edildi. Dün TBMM kürsüsüne çıkıp barıştan bahseden HDP sözcüleri önce onun hesabını versinler, verecekler. Hani 'çatışmasızlık' diyerek göz boyayan bir dil kullananlar var ya doğru, o polislerimiz çatışacak vakit dahi bulamadan şehit edildiler. Çatışmasızlıktan anladıkları buysa önce neyi konuşacağımızı, hangi terminolojilerden konuşacağımıza karar verelim.



HADDİNİ BİLMEZ BİRİSİ


Şimdi haddini bilmez bu eşbaşkanlardan biri (Selahattin Demirtaş) 'bütün bu oyunlar Saray gladyosunun eseridir' diyerek tekrar Cumhurbaşkanımıza hakaret, Cumhurbaşkanlığı makamına yine hakaret etmeye cüret ediyor. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı makamı da bütün makamlar da anayasal sistem içerisinde yüce bir görev ifa etmektedir. Ama sizler terör gladyosunun unsurlarısınız.



PKK'YI KULLANANLARI İYİ BİLİRİZ


PKK'nın soğuk savaş döneminde kimler tarafından, niçin kullanıldığını iyi biliriz. PKK'nın ASALA ile nasıl işbirliği yaptığını, hangi istihbarat birimlerince kullanıldığını, Türkiye rahatsız etmek istenildiğinde nasıl devreye sokulduğunu iyi biliriz. Onların arkasındaki uluslararası gladyoyu da iyi biliriz. Sizlerin TBMM sathında sergilemeye çalıştığınız demokrasi oyununun arkasındaki perdeleri iyi biliriz. Bugün üç terör maşasıyla da onun arkasındaki terör gladyosuyla da her yerde savaşmayı, gerektiğinde her türlü fedakarlığı yapmayı iyi biliriz.



Kimse 90'lı yıllara Türkiye'nin döneceği gibi bir vehme kapılmasın. Kimse tereddüt etmesin. Maşalarla değil merkezleri ile de gerekirse mücadele edeceğiz ve ediyoruz. Şimdi faili meçhullerin, baskının adresi PKK'dır. Mağaralarına, inlerine kadar gidip şehitlerimizin faillerini bulacağız. HDP bir seçim yapmak zorunda. Dün, Rabbimize seslenerek TBMM kürsüsünden konuşan HDP sözcüsüne de hatırlatırım. Sizlerin eli semaya yükselmeli, Kandil Dağı'na yükselmemeli. Önce onu öğreneceksiniz.



UTANMAZCA VE YÜZSÜZCE


TBMM kürsüsünde utanmazca, yüzsüzce ret ve asimilasyon politikalarından bahsedildi. Kim bitirdi bu politikaları? Sizin de Meclis'e gelmenizin önünü açacak şekilde Türkiye'de demokratikleşme alanlarını kim açtı? Hepsini yapan bütün ret ve asimilasyon politikalarına karşı gür sesle özgürlüğü savunan da AK Parti'dir, PKK terörünün ve arkasındaki terör gladyosunun hesabını soracak olan da AK Parti'dir.



SIRTINIZI DAYADIĞINIZ DAĞLARI YIKARIZ


Madem ki biri bize savaş ilan etmiştir polislerimizi uykuda şehit ederek, madem ki birileri açık bir cephe açmıştır, Ankara'da TBMM'de de siyaset yapanlar saflarını belirlemek durumundadırlar. O saldırı hepimizeyken siz saldırı yapanlara karşı 'saldırıya muhatap olanların yanında değil de saldırıyı yapanlara sırtımızı dayıyoruz' derseniz o sırtınızı dayadığınız duvarları, dağları yerle bir ederiz.



78 MİLYON DİMDİK AYAKTAYIZ


Bilinsin ki bu mücadele, bu şekilde bedel ödememiz gereken bir satıhta seyredebilir ama ne olursa olsun Türkiye'nin geleceğini karartmak isteyenlere karşı millet olarak, 78 milyon olarak ve AK Parti olarak dimdik ayakta durmaya ve bu milletin kutlu yürüyüşünün öncüsü olmaya devam edeceğiz.



MHP ile şu anda temas halindeyiz


CHP ile görüşmelerin süreceğini belirten Davutoğlu, “Bu, bir koalisyon müzakeresi aşaması değildir. Her iki tarafın heyetleri bir araya gelerek, bir şekilde AK Parti'nin ve CHP'nin kanaatlerini karşılıklı olarak not edecekler. Daha sonra genel başkanlar nihai bir istişarede bulunacaklar. MHP, şu anda Hükümet ortaklığı görüşmesi yapmak istemediklerini ifade ettiler ama temas halinde olmaya karar verdik. MHP ile de Sayın Faruk Çelik'in koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda şu anda temaslarımız sürüyor” dedi.



Cumhurbaşkanı yönlendirmeden hükümet olmaz


Davutoğlu, “Bugün herkes gördü, AK Parti olmadan Türkiye'de siyaset dizayn edilemez. Cumhurbaşkanlığı makamı dışlanarak, izole edilerek Türkiye'de meşruiyet çizgisi içinde siyaset yapılamaz. Anayasal düzen içinde Cumhurbaşkanlığı makamının yönlendirici rolü, öncülüğü olmaksızın herhangi bir hükümet kurmak, hatta hükümet kurma görevini almak dahi mümkün değildir. Birileri Erdoğan, Davutoğlu, AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset yapabilir ama siyaseti düzenleyemez. Siyaseti düzenleme gücü milletten alınan yetkiyle yapılır. Bu yetkiyi de biz aldık” dedi.



#Davutoğlu
#ak parti
#terör gladyosu
#pkk
#ışid
9 yıl önce