|

‘Şizofrenim’ yalanı tutmadı

Yakalandıktan sonra akıl sağlığının yerinde olmadığı izlenimi vermeye çalışan, 3 cinayetin zanlısı Atalay Filiz için İstanbul Adli Tıp Kurumu son sözü söyledi. Adli Tıp’ta ayakta yapılan inceleme sonrası Filiz’in cezai ehliyetinin tam olduğuna karar verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:24 - 29/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul'da öğretmen Fatma Kayıkçı, Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yı “tasarlayarak öldürdüğü” gerekçesiyle Silivri Cezaevi'nde bulunan Filiz, dün sabah saatlerinde jandarma eşliğinde Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için burada ayakta muayene edilen Filiz'in cezai ehliyetinin tam olduğuna karar verildi.



İFADESİ İNANDIRICI DEĞİL


Adli Tıp Kurumu 4. Kurul'da heyet karşısına çıkarılan Atalay Filiz, heyeti kandırmak için şizofren hastası rolünü oynadı. Adli Tıp 4. Kurulu, Atalay Filiz'in bu tavırlarını inandırıcı bulmayarak cezai ehliyetinin bulunduğuna karar verdi. Hastaneye yatırılması talebinin de uygun görülmemesi üzerine Atalay Filiz Silivri Cezaevi'ne geri gönderildi.



YENİ SORUŞTURMA AÇILDI


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Atalay Filiz hakkında, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullandığı gerekçesiyle "resmi belgede sahtecilik" suçundan yeni soruşturma başlattı. İzmir'de yakalandığı sırada üzerinden çıkan sahte kimlik ve kredi kartlarına ilişkin çalışma yapan emniyet güçleri, kimlik sahiplerine ulaştı. Öte yandan, Atalay Filiz'in üzerinden çıkan kimlik ve kredi kartlarının da savcılık tarafından el konularak adli emanete alındığı belirtildi.


#Atalay Filiz
#Göktuğ Demirarslan
#Elena Radchikova
8 yıl önce