|

Skandal ifadelerin yer aldığı çocuk kitabı toplatıldı

"Kahkaha Gülleri" adında 2. ve 3. sınıflar için piyasa sürülen masal kitabında geçen ifadeler okuyanların kanını dondurdu. Babası tarafından başı kesilen çocuğun kazanda kaynatılmasını anlatan kitap, sosyal medyada tepkilere neden olunca piyasadan toplatıldı.

Yeni Şafak
07:33 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 07:39 - 7/11/2017 Salı
Diğer
Tepki çeken masal kitabı 'Kahkaha Gülleri' toplatıldı.
Tepki çeken masal kitabı 'Kahkaha Gülleri' toplatıldı.

"Farkındayız, sadece kitap değil bir dünya veriyoruz" sloganını kullanan Nar Yayınları'ndan çıkan İhsan Büyükçolak'ın derlediği ‘Kahkaha Gülleri' isimli çocuk kitabı sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Habertürk'ün haberine göre; kitabın sosyal medyada paylaşılan sayfasında başı babası tarafından kesilen bir çocuğun kazanda pişirilmesi, ardından bu görüntüyü gören kız kardeşin hikayesi anlatılıyor.

Kitapta, "Ağabeyinin eti asla ağzına değmesin" ve "Kemiklerinin hepsini topla gül ağacının dibine göm" gibi ifadeler yer alıyor.

Yayınevinin açıklaması şöyle; "'Kahkaha Gülleri' isimli kitap 2009 yılında yayınlanmış ve yayın kurulumuzca çocuklarımıza uygun olmadığı fark edilir edilmez derhal yayından kaldırılmış, piyasaya verilmiş olanlar toplatılmıştır. Söz konusu yayın nedeniyle kamuoyundan özür dileriz."

#Nar Yayınları
#İhsan Büyükçolak
6 yıl önce
default-profile-img