|

'Small' diye bir şey çıkardılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya temaslarının ardından dönüş yolunda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suriye’de çözüm için 7 ülkeyle Small Group (Küçük grup) adlı bir oluşuma giden Trump’a tepki gösterirken, "Bizim grup smaller (daha küçük) olur dedim" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
09:19 - 1/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:43 - 1/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel, Suriye konusunda dörtlü zirveye ilişkin de görüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel, Suriye konusunda dörtlü zirveye ilişkin de görüştü.

ABD'de katıldığı BM Genel Kurulu'nun Almanya'ya geçen ve burada üst düzey temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye dönüş yolunda önemli açıklamalarda bulundu.

Şansölye Merkel ile yaptıkları görüşmelerde Suriye'nin de gündeme geldiğinin anlatan Erdoğan, "Bölgesel konularda, başta İdlib olmak üzere Suriye konusunda yaptıklarımızı hep şükranla anıyorlar. İdlib'de gelinen süreci takdirle karşılıyorlar. Detaylar hakkında bilgiler istediler, biz de detaylar hakkında kendilerine gerekli bilgileri verdik" dedi.

'Seçimden sonra yapalım' önerisi

"Bu ay içerisinde fevkalade bir durum olmazsa Rusya, Almanya, Fransa, Türkiye olarak bir dörtlü İstanbul Zirvesi'ni inşallah gerçekleştireceğiz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Bu dörtlü zirveyi önemsiyorum. Bu önemli bir adım olacak.

"Trump'ın politikaları rahatsızlık yaratıyor"

Küresel düzlemde Trump yönetiminin tek taraflı politikalarının Avrupa'da da rahatsızlık yarattığını görüyorum. Gerek AB gerek diğer bölgelerle işbirliğimizi güçlendirerek adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.

Toplantı Ekim ayında

  • İdlib başta olmak üzere Suriye'yi konuşacağız. Amacımız daha olumlu istikamette daha iyi yere taşımak. Şimdi bir 'small (küçük) grup' diye bir şey çıkardılar. ABD, Mısır, Suudi Arabistan, İngiltere, Ürdün, Almanya, Fransa toplam yedi ülke var. Yedi ülke ile toplantıyı yapacaklar. Bu toplantılara Türkiye'yi çağırmıyorlar. Hatta hatta Suriye'yi çağırmıyorlar. Suriye hakkında toplantı yapıyorlar, Suriye bu toplantıda yok. O da Trump'ın düzenlemiş olduğu toplantı. Ben de Sayın Merkel'e bizimki de 'smaller' (daha küçük) dedim.
#Türkiye
#Almanya
#Fransa
#Erdoğan
6 yıl önce