|

Soçi'de ikinci Suriye toplantısı yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Külliye'de görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Soçi'de geçtiğimiz Kasım ayında İran, Türkiye ve Rusya ortak Suriye toplantısının ikincisinin yapılacağını açıkladı.

Yeni Şafak
22:02 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:11 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Soçi'de Türkiye, Rusya ve İran cumhurbaşkanları üçlü Suriye zirvesinde bir araya gelmişlerdi.
Soçi'de Türkiye, Rusya ve İran cumhurbaşkanları üçlü Suriye zirvesinde bir araya gelmişlerdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelişinde Putin'i karşılamasının ardından, iki lider girişte Türkiye ve Rusya bayrakları önünde el sıkışarak gazetecilere poz verdi.

Erdoğan ve Putin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki baş başa görüşmesi 1 saat sürdü.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen iki lider öneml açıklamalar yaptı.

Erdoğan, Suriye konusuna ilişkin, "Rusya Devlet Başkanı Putin ile Suriye'deki durumu da ele aldık. Bundan sonraki adımımız, en kısa zamanda Soçi'de ikinci görüşmemizi, buluşmamızı yapacağız." şeklinde açıklama yaptı.

  • Soçi'de geçtiğimiz Kasım ayında İran, Türkiye ve Rusya ortak Suriye toplantısı gerçekleştirmiş, görüşme sonrasında bildiri yayınlanmıştı. Bildiride, "Suriye ihtilafının çözümüne yönelik hiçbir siyasi girişimin Suriye Arap Cumhuriyeti'nin egemenliğine, bağımsızlığına, birliğine ve toprak bütünlüğüne hiçbir suretle halel getiremeyeceğini vurgulamışlardır" ifadeleri kullanılmıştı.

#Rusya
#Türkiye
#Suriye
6 yıl önce