|

Şoför olayın aslını anlattı

İstanbul'daki fırtına sırasında Aksaray'da çekilen ve bir minibüsün üstündeki yolculardan para toplandığına ilişkin iddiaların ortaya atıldığı görüntülere aracın şoförü yanıt verdi.

Yeni Şafak
14:48 - 28/07/2017 Cuma
Güncelleme: 14:53 - 28/07/2017 Cuma
Diğer
Fotoğrafta suya gömülen minibüsün üzerine çıkan yolculardan şoförün para topladığı iddia edildi.
Fotoğrafta suya gömülen minibüsün üzerine çıkan yolculardan şoförün para topladığı iddia edildi.

İstanbul'da dünkü fırtına sırasında Fatih Aksaray'da lögarın patlaması nedeniyle yol tamamen sular altında kaldı. Yağmur ve doluya hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar metrobüs durakları, üst geçitlerin altları, iş yerleri ve bina girişlerinde yağışın dinmesini bekledi.

Taksim-Bakırköy arası yolcu taşıyan bir dolmuşun üstündeki 8 yolcu ve şoförün görüntüsü sosyal medyada da çokça konuşuldu. Hürriyet'te yer alan habere göre dolmuşun şoförü Mahmut Açar, olayın gerçek yüzünü anlattı:

"Hemen hızla kapıyı açarak kadınları aracın üstüne çıkarmaya başladık. Bana, araçta bulunan genç erkek arkadaş yardım etti. Kadın yolculardan biri çok korktu ve sürekli ağlıyordu.

Beyaz tişörtlü o genç olmasaydı çok daha büyük bir sıkıntı yaşardık. Allah ondan razı olsun. Yolcuları aracın üzerine çıkardıktan sonra onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Bazıları birbirlerine sigara verdi. Biz bir süre o şekilde bekledik. Daha sonra itfaiye araçları geldi ve merdiven uzatarak yolcuları kurtardık."

"Yola çıktığımızda para alıyoruz"

Açar, sosyal medyada da ‘o sıralarda yolculardan para toplandı’ söylentilerine ilişkin, "Hayır asla öyle bir şey olmadı. Yolculara da bu sorulabilir. Biz zaten yola çıktığımız anda ücreti alıyoruz. Ki öyle bir anda olacak şey değil. Görüntülere yansıyan, beyaz tişörtlü gencin elini uzatması vs. sanırım o arada birbirlerine sigara vs. verdiler. Bu türden ihtiyaçlar giderilmeye çalışılıyordu. Dediğim gibi öyle bir anda para toplanması söz konusu olmaz" şeklinde konuştu.

#İstanbul
#Hava Durumu
7 yıl önce