|

Şoföre yumruk atan polise 10 yıl hapis istemi

Mecidiyeköy'deki otobüs durağında ücretsiz paso yüzünden tartıştığı şoförü yumruklayan ve beylik silahıyla tehdit eden polis memuru hakkında 10 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Yeni Şafak
10:38 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 10:50 - 24/05/2016 Salı
IHA
Mecidiyeköy'de ücretsiz paso yüzünden tartıştığı şoförü yumruklayan ve beylik silahıyla tehdit eden polis için istenen ceza belli oldu.
Mecidiyeköy'de ücretsiz paso yüzünden tartıştığı şoförü yumruklayan ve beylik silahıyla tehdit eden polis için istenen ceza belli oldu.

İstanbul'da 97M Güneşli-Mecidiyeköy hattı şoförü Ziya K., 9 Temmuz 2015 tarihinde aracına binen sivil polis memuru A.A. ile yaşadığı kavganın ardından darp edilmişti. Otobüste polis memuru A.A.'nın beylik silahı patlarken, şoför Ziya K. “polise mukavemet" suçundan gözaltına alınmıştı. Otobüs içindeki güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasıyla birlikte şoför serbest bırakılmıştı.



İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Kenan Doğan tarafından olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı Doğan'ın hazırladığı iddianamede, polis memuru A.A. "şüpheli", otobüs şoförü Ziya K. ve ağabeyi Zeki K. ise "müşteki" olarak yer aldı.



İddianamede, şüpheli polis memuru A.A.'nın olay tarihi 9 Temmuz 2015'den yaklaşık 1 hafta önce şikayetçi Ziya K.'ın kullandığı özel halk otobüsüne polis kimlik kartını göstererek binmek istediği hatırlatıldı. İddianamede, şoförün, A.A.'ya ücretsiz paso ile binebileceğini söylemesi üzerine aralarında tartışma yaşandığı ve A.A.'nın araçtan indiği anlatıldı.



Polis memuru A.A.'nın olayın etkisiyle 9 Temmuz 2015 tarihinde, yine Ziya K.'ın kullandığı otobüse bindiği anlatılan iddianamede, A.A'.nın Mecidiyeköy'de sırasını bekleyen boş otobüse binerek ücretsiz akbilini bastığı ifade edildi.



Önce akbilini okuttu sonra şoföre yumruk attı


Şüpheli A.A.'nın akbilini makineye okuttuktan sonra şoför mahallinde oturan Ziya K.'a yumrukla saldırdığı, bir kişinin A.A.'yı arkasından tutarak çektiği belirtilen iddianamede, "Ziya K.'ın araçtaki tornavidayı eline aldığı, bu sırada A.A.'nın beylik silahını çektiği, Ziya K.'ın silahı almaya çalıştığı ve bu sırada boğuşma yaşandığı belirlenmiştir. Boğuşma sırasında tarafların birlikte koltuk arasına düştükleri, silahın iki tarafın elleri arasında bir kez patladığı tespit edilmiştir" denildi.



Silah ikisinin elindeyken patladı


İddianamede, silahtan çıkan merminin aracın camına isabet ettiği belirtilirken, şoför Zeki K.'ın ağabeyi Ziya K.'ın şüphelinin elindeki silahı almaya çalıştığı ancak şüphelinin onun da tekme ile uzaklaştırmaya çalıştığı ifade edildi. İddianamede, boğuşma sorasında Ziya K.'ın,şüpheli A.A.'nın elindeki silahı alarak araçtan indiği ve silahı İETT amirliği bürosuna koyduğu belirtildi.



Şoförünün ağabeyinin eli kırıldı


Olay nedeniyle şoför Ziya K.'ın hafif düzeyde yaralandığı, ağabeyi Zeki K.'ın ise sol el bileğinde kırılma meydana geldiği hatırlatılan iddianamede, olayın gerçekleştiği otobüs görüntülerinde boğuşmanın büyük bir kısmının görüldüğü aktarıldı.



10 yıla kadar hapsi isteniyor


İddianamede, şüpheli polis memuru A.A.'nın Ziya K.'a yönelik “kasten yaralama" ve “silahla tehdit" suçlarından 2 yıl 4 aydan 6 yıla kadar hapsi istendi. Şüpheli A.A.'nın Zeki K.'a karşı ise “Kasten yaralama"ve “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçlarından 1 yıl 6 dan 4 yıl 6 aya kadar olmak üzere toplamda 3 yıl 10 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.



Olay yerinde tutanak tutan polislere yönelik soruşturma devam ediyor


Savcılık, Zeki ve Ziya K. hakkında ise takipsizlik kararı verirken, olay günü görevli bulunan ve ilk olay yeri ifade tutanağında imzası bulunan 4 polis memuru hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Polis memurlarının eksik ve yanlı bilgi vermekle suçlandıkları ifade edildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylanan iddianamede, gönderildiği İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Polis memuru A.A., Ekim ayında ilk kez hakim karşısına çıkacak.

#İstanbul
#Güneşli
#Mecidiyeköy
8 yıl önce