|

Son bir hafta mercek altında

İstanbul Emniyeti, Suriyeli Orouba Barakat ve kızı Halla Barakat'ın cinayetiyle ilgili kapsamlı bir araştırma başlattı. Evin çevresinden toplanan kamera kayıtları tek tek incelenirken, anne ve kızın son bir ayları merceğe alındı. Rejim ve DEAŞ tarafından tehdit edilen Barakat'ın telefonu da inceleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 00:56 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Son bir hafta mercek altında
Son bir hafta mercek altında

Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve kızı Halla Barakat’ın Üsküdar’daki evlerinde vahşice öldürülmesinin ardından İstanbul Emniyeti çok yönlü çalışma başlattı. Esed zulmü altında cezaevlerinde işkence gören rejim muhalifleri ile röportajlar yapan ve dünya kamuoyunun ilgisini bu yöne çeken Orouba Barakat’ın bu faaliyetleri nedeniyle Esed ajanları tarafından infaz edilmesi ihtimalini kuvvetlendirdi. Cinayetin ortaya çıkmasının ardından evde yapılan incelemede, kayıp bir eşyanın olmayışı ve anne kızın cep telefonlarına ve kullandığı araca dokunulmaması dedektifleri şüphelendirdi. Aktivist anne ve gazeteci kızının rejim ve DEAŞ tarafından tehdit ediliyor oluşu da şüpheleri kuvvetlendirdi.

GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI TOPLANDI

Cinayet dedektiflerinin olayın meydana geldiği bölgede yaptığı araştırmada hiçbir kamera kaydına rastlamazken, evin olduğu sokağa çıkan güzergahlardaki iş yeri güvenlik kamera kayıtları toplandı. Son bir haftalık kayıtları geriye dönük olarak inceleyecek olan polis, şüpheli şahısları ya da araçları belirleyecek. Anne kızın her sabah evden aynı araçla birlikte çıkması ve yine eve beraber dönmesini değerlendiren polis, anne kızın aracının takip edilip edilmediğini de araştıracak. Aktivist Orouba Barakat ve kızı Halla Barakat’ın arkadaşlarından da bilgi alan polis, anne kızın son bir ayda gittiği yerleri incelemeye alırken, ulaşabildiği bütün güvenlik kamera kayıtlarını toplayacak.


TEM ŞUBE DE DAHİL OLDU

Vahşice katledilen anne kızın DEAŞ ve Esed rejimi tarafından tehdit ediliyor olmasını değerlendiren Terörle Mücadele Şubesi (TEM) kendi alanından çalışma başlattı. Esed muhalifi gazeteci ve aktivistlerin farklı ülkelerde infaz edilmelerini araştıran TEM şube polisleri aranan DEAŞ’lı teröristlerin yakalanması için yürütülen çalışmayı hızlandırdı. Türkiye’ye giren yabancı şahısların listesi incelemeye alındı. Anne kızın telefonlarını incelemeye alan polis, güvenlik şifresinin kırılmasıyla anne kızı tehdit eden şüphelilere ulaşacak.

  • Dualarla defnedildiler
  • Vahşice infaz edilen anne ve kızı dün son yolculuklarına uğurlandı. Fatih Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, Oruba Barakat’ın eşi Tevfik, kız kardeşi Şeza ve erkek kardeşi Main Barakat, akrabaları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Suriyeliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aile, burada taziyeleri kabul etti.
ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Main Barakat, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin ve yeğeninin şehadetlerini Allah’ın kabul etmesini dileyerek, Suriyelilerin özgürlük için çalışmaya devam etmelerini, kardeşinin ve yeğeninin davasının sürmesini istedi. Şeza Barakat ise kardeşine ve yeğenine Allah’tan rahmet dileyerek, kendisinin bu acı karşısında güçlü durduğunu, her ikisinin de Suriye için şehit olduklarını, Beşar Esed’in yanında yer alan ve onunla çalışanların cezalarını çekeceğini söyledi.

KATİLLER YAKALANSIN

Oruba Barakat’ın yakın arkadaşlarından Fatima İslam ise anne ile kızını katledenlerin yakalanmasını istediklerini vurguladı. Esed rejimine göre Barakat’ların büyük bir ordudan daha tehlikeli olduğunu, rejimin işkencelerini ve suçlarını dünyaya duyurduklarını dile getiren İslam, Amerika’da da akrabalarının tesettürlü olduğu için öldürüldüklerini, onların şehit ailesi olduğunu kaydetti.

YAYLA MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Oruba ve Halla Barakat’ın cenazeleri, kılınan cenaze namazının ardından Habipler Yayla Mezarlığı’nda toprağa verildi.

#Suriye
#Türkiye
#Halla Barakat
#Oruba
7 yıl önce