|

Son çığlıkları devriliyoruz

Muğla’da 24 kişinin can verdiği midibüs faciasından yaralı kurtulan Nazime Çiçek kaza anını anlatı. Aracın yalpaladığını görünce kelime-i şehadet getirmeye başladığını söyleyen Çiçek, “Curcuna koptu. 600 metre zikzak yaptık. Hep birlikte son çığlığımız ‘Devriliyoruz’ oldu ve sonra devrildik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:22 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Hastanenin genel cerrahi servisinde tedavisi süren Nazime Çiçek, 2 gencin kendisini kollarından ve ayaklarından tutarak dışarıya çıkardığını anlattı.
Hastanenin genel cerrahi servisinde tedavisi süren Nazime Çiçek, 2 gencin kendisini kollarından ve ayaklarından tutarak dışarıya çıkardığını anlattı.

Muğla’da midibüsün uçuruma devrilmesi sonucu 24 kişinin hayatını kaybettiği kazadan yaralı kurtulan Nazime Çiçek, araç kontrolden çıktıktan sonra içeride bir curcuna koptuğunu ve son çığlıklarının “Devriliyoruz” olduğunu söyledi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Çiçek, yaşadıklarını anlattı. Daha önce “Anneler Günü” gibi bir etkinliğe katılmadığını söyleyen kazazede, felaketle sonuçlanan tura da bir arkadaşının isteğiyle dahil olduğunu ifade etti

CURCUNA KOPTU

Marmaris’e gitmek için saat 07.30’da midibüse bindiklerini vurgulayan Nazime Çiçek, “Otobüsle gideceğimizi sandım, ancak midibüsü görünce şoke oldum. Sarı renkli eski bir midibüstü. Bu nedenle midibüse içime sinerek binmedim” dedi. Sakargeçidi’nde virajlara ilk başladıkları yerde 50- 60 kilometre hızla gittiklerini, ilk virajı geçtikten sonra inişte midibüsün yalpalamaya başladığını belirten Çiçek, "Ön kotukta oturan kızlar, ‘Biz korkuyoruz’ diye bağırmaya başladı. Ben onlara ‘Sakin olun’ dedim. Kelime-i şehadet getirmeye başladım. ‘Sakin olun’ diyorlardı ama artık curcuna koptu" diye konuştu.

600 METRE ZİKZAK YAPTIK

Aracın yaklaşık 600 metre zikzak yaptığını anlatan Çiçek şöyle devam etti: "Ben tabii hiç gözümü kapatmadım. Yani ben artık ‘Gidiyoruz’ dedim. Zikzak yaparken şoför bir iki defa frene bastı. Orada fren olayı bitti. Fren bittikten sonra başladı direksiyonu kullanmaya. Bu arada önümüzdeki bir minibüsü geçti sanırım. Beyaz bir arabanın olduğu tarafa devrildik. Hep birlikte son çığlığımız ‘Devriliyoruz’ oldu ve sonra devrildik. Ama ben hiç gözlerimi kapamadım. Her şeyi görüyorum. Koltuklara çok sıkı kapattım kendimi.”

AYAĞIM SIKIŞTI ÇIKAMADIM

Çiçek, midibüsün çok büyük bir gürültüyle devrildiğini ve kendisinin de içeride kaldığını kaydederek, "Minibüsün üstü falan yoktu zaten. Yanımdaki arkadaşım sıkışmıştı. Öldüğünü oğlumdan öğrendim. Devrildikten sonra bulunduğum yerden kendimi kurtarmaya çalıştım ancak bir ayağım sıkıştığı için çıkamadım. Birilerinin yardımıyla bulunduğum yerden çıktım ama yürüyemedim” dedi. Kazadeze Çiçek, şoförden “fren patladı” sözünü duymadığını da sözlerine ekledi.


Mola görüntüleri

Kazada ölen 24 kişinin Aydın’ın Çine ilçesinde bir çay bahçesinde mola verdiği anlar, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, çay bahçesine Armağan Sertbaş’ın kullandığı kaza yapan 03 FR 747 plakalı midibüs yanaşıyor. Daha sonra midibüsten inen yolcular çay bahçesine geçip buradaki masaları birleştirerek kahvaltı yapıyor. Gezinin organizatörlüğünü yapan Nazlı Ceylan, tüm masaları tek tek dolaşıp yolcularla tokalaşıyor. Sürücü Sertbaş, 10 aylık bebeğini kucağına alarak bir süre bahçede dolaşıyor.

#Muğla
#Trafik kazası
7 yıl önce