|

Son dakika haberleri: 20 Ekim Cuma

Türkiye'de gerçekleşen en güncel son dakika ve tüm flaş haberler Yeni Şafak son dakika sayfasında.

Yeni Şafak
14:00 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 15:37 - 20/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Son dakika
Son dakika

Dünyada ve Türkiye'de gerçekleşen en güncel son dakika ve tüm flaş haberleri sizler için derledik. Yeni Şafak son dakika sayfasında sizler için derlediğimiz 20 Ekim son dakika haberlerine erişebilirsiniz.


Yedek Subay ve kısa dönem askerlik yerleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Bugün 369. dönem tertiplerin askerlik yerleri ilan edilecek. Böylece bu dönem askere alınacakların er mi, kısa dönem mi yoksa yedek subay mı olarak askerlik yapacakları ve sınıfları belli olacak. Yedek subay ve kısa dönem askerlik yerleri sonra e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek.

Askerlik yerleri ve sınıf bilgisi E-Devlet'te!

369. dönem tertipleri nerede askerlik yapacaklarını ve askeri sınıflarını da öğrenecekler. Asker adayları; Karacı, denizci, havacı ya da jandarma olarak mı yapacaklarını E-Devlette yer alan er sınıflandırma sonucunu sorgulama ve ASAL sevk başvurusu sayfasından öğrenebilecekler.

E-Devlet sorgulaması için tıklayınız...


Ehliyet sınav sonuçları açıklandı

7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi son buldu. 19 Ekim'de açıklanması beklenen ehliyet sonuçları bugün açıklandı.

Sınava girenler 50 soruya cevap verirken, konu dağılımı olarak 3 Trafik, 12 İlk Yardım, 9 Motor ve 6 Trafik Adabı. MEB’in yaptığı sınavların çoğunda, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin sınav sistemi olan "4 yanlış 1 doğruyu götürme" yok. Her soru 2 puan değerinde. Bakanlığın sınavı geçme puanı 70. 50 sorudan 35’ini doğru yapan aday, sınavı geçiyor.

Ehliyet sonuçları açıklandı

Ehliyet sonuçları erişime açıldı. Adaylar MEB resmi sitesi üzerinden sonuçlara ulaşabilecekler. 19 Ekim'de açıklanması beklenen ehliyet sonuçları açıklandı.

Sonuçlar için tıklayınız

Son dakika: Kaynak Holding'e FETÖ operasyonu

Silahlı terör örgütü FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen ve KHK ile el konularak geçtiğimiz yıl kayyum atanan Kaynak Holding'e bağlı şirketlerin yöneticileri, ortakları ve çalışanlarına yönelik İstanbul merkezli 24 ilde '2. dalga' operasyonu başlatıldı.

İstanbul merkezli; Ankara,İzmir,Bursa ve Eskişehir başta olmak üzere toplam 24 ilde 110 şüpheli hakkında ikinci dalga operasyonu başlatıldı.


Bir haftada 45 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, 12-18 Ekim tarihleri arasında sürdürülen operasyonlarda, ikisi sözde lider kadroda olmak üzere 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Açıklamada, terörle mücadele harekatları kapsamında 12-18 Ekim tarihleri arasında terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan özellikle Hakkari, Şırnak, Siirt, Diyarbakır ve Irak’ın kuzeyi bölgelerinde yürütülen operasyonlara taarruz anlayışıyla aralıksız devam edildiği vurgulandı.

Bu kapsamda, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalı, Şırnak Uludere, Siirt Baykan, Diyarbakır Hani, Lice ve Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin/Basyan terörist kampları bölgelerinde orta çaplı operasyonlar düzenlendiğine işaret edildi.

7 ilde 37 kişiye gözaltı kararı

Başkentte, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan özel okul ve dershane çalışanı 38 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un kullanıcısı oldukları iddiasıyla 38 zanlı hakkında verdiği gözaltı kararının ardından Ankara merkezli 7 ilde, KHK ile kapatılan kurumların çalışanlarına yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonun devam ettiği, gözaltına alınan zanlıların Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirileceği öğrenildi.

#Son dakika
#haberler
7 yıl önce