|

Son dakika haberleri: MEB Ehliyet sınav sonuçları 2017 bugün açıklanıyor

Dünyada ve Türkiye'de gerçekleşen en güncel ve son dakika ve tüm flaş haberleri sizler için derledik. Bugünün ilk son dakika haberi ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7 Ekim 2017 tarihinde yaptığı ehliyet sınavının sonuçları bugün, 19 Ekim'de açıklanacak.

Yeni Şafak
10:01 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:43 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Son dakika
Son dakika
Dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen en güncel ve son dakika ve tüm flaş haberleri sizler için derledik. Bugünün ilk son dakika haberi ise MEB Ehliyet sınav sonuçları 2017 açıklanacak. Ehliyet Sınav Sonuçlarını meb.gov.tr adresinden tc kimlik no ile sorgulama ile ulaşabilecek. Ayrıca E-Devlet şifreniz ile ehliyet sınavı sonuçları sorgulamada yapabilecek. 7 Ekim Cumartesi günü sınava girenlerin sonuçların ne zaman açıklanacağını sorarken bakanlık sonuçları
adresi üzerinden açıklayacak. Ayrıca E-Devlet şifresiyle ile ehliyet sınavı sonuçları sorgulamada yapabilecek. MEB’in önceden paylaştığı sınav takvimi içerisinde yer alan sonuç tarihi belli olurken, bakanlık sonuçları saat kaçta açıklayacağına dair resmi bir açıklama yapmadı.

Sınava girenler 50 soruya cevap verirken, konu dağılımı olarak 3 Trafik, 12 İlk Yardım, 9 Motor ve 6 Trafik Adabı. MEB’in yaptığı sınavların çoğunda, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin sınav sistemi olan “4 yanlış 1 doğruyu götürme” yok. Her soru 2 puan değerinde. Bakanlığın sınavı geçme puanı 70. 50 sorudan 35’ini doğru yapan aday, sınavı geçiyor.

Sınav takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 takvimi ile bu yıl içerisinde gerçekleşecek tüm sınavları ve sonuç tarihini duyurdu. Takvime göre 7 Ekim tarihli ehliyet sınavı sonuçları 19 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak.

Son dakika: Melih Gökçek, Ahmet Edip Uğur ve Recep Altepe'nin istifası istendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara, Bursa ve Balıkesir’in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebinin iletildiğini belirterek, ayrılmamaları halinde sonucun ağır olacağını vurguladı. Kritik mesajlar veren Erdoğan, "Bu arkadaşlarımızın istifaya direnmesini düşünmek istemem, çünkü neticesi ağır olur” dedi.

Son dakika: Kuzey Irak'a hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine gerçekleştirilen hava harekatında, bölücü terör örgütü tarafından sığınak ve silah/mühimmat deposu olarak kullanıldığı belirlenen hedefler imha edildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, Türk savaş uçakları, dün keşif ve gözetleme vasıtaları ile bölgede bölücü terör örgütü tarafından sığınak ve silah/mühimmat deposu olarak kullanıldığı tespit edilen hedefleri vurdu.

#son dakika
#haber
#ehliyet sınav sonuçları
7 yıl önce