|

"Son sözü Genel Başkanlar söyleyecek"

AK Parti ile CHP heyetleri arasındaki toplantının ardından konuşan Bakan Çelik, "Türkiye'nin yeniden 'hasta adam' durumuna dönüşmemesi için büyük bir sorumlulukla adım atıyoruz. Zaman zaman beyin fırtınasına dönen bu ön görüşmeler, Genel Başkanlarımızın onayıyla görüşme safhasına geçebilir" dedi.

Yeni Şafak
17:44 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:18 - 1/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin dördüncüsü yapıldı. Görüşme sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik değerlendirmelerde bulundu.



Bakan Çelik'in açıklamasından satır başları:



"Genel Başkanımıza ilk fırsatta sunum yapacağız. Ardından Genel Başkanımız raporları değerlendirecek. Eğer parti içindeki değerlendirmelerden koalisyon çıkarsa sonuç belirlenecek. Biz burada kendi aramızda tespit ettiğimiz ve iki partinin de karşılıklı pozisyonlarını görebilmek için önemliydi. Beyin fırtınasına dönen bir görüşmeydi. Genel Başkanımıza ara sunum yapmıştık.



Toplamda 25 saate yakın sürede CHP ile görüştü. Kendi heyetimizle de 30 saate yakın görüştük. Biz AK Parti olarak 13 yıldır siyasi sorumluluğunu tutuyoruz. Türkiye'nin çok büyük kazanımlar elde edebilmesi için gece-gündüz çalıştık. Bu kazanımların sürmesi için, 'yeniden hasta adam' durumuna dönmemesi için büyük bir sorumlulukla adım atıyoruz. Biz hükümette olduğumuz son güne kadar, her türlü sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.



Mesele, nitelik ve nicelik olarak Türkiye'yi geleceğe taşıyan bir sistem kurmaktır. Netice itibariyle tüm meselelere bu sorumluluk çerçevesiyle bakıyoruz. Pazartesi günü son toplantımızı yapacağız.



Aynı şeyi CHP de yaparak, Genel Başkanlarıyla görüşecek. Eğer iki taraftan da olumlu karar verilirse, ön görüşmeden görüşme aşamasına geçilecek.



CHP'nin önergesini TBMM'de reddettik. Siyasetin doğası devam ediyor.



Demokrasimiz tehdit altındaysa burada tereddüt etmeden adım atan bir hükümetiz biz. Başka partilerin temennilerini AK Parti icraat olarak ortaya koymuştur."




#koalisyon
#ömer çelik
#açıklama
9 yıl önce