|

Sorumluluk almadınız

Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerinin hemen öncesinde Kılıçdaroğlu, Bahçeli ile görüştü. CHP lideri, ‘kaygılarımı paylaştım’ demekle yetindi. Görüşmede Bahçeli’nin, Kılıçdaroğlu’nu, ‘sorumluluk almadınız’ sözleriyle eleştirdiği öğrenildi

Yeni Şafak
04:00 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:07 - 19/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliği teklifinin birinci tur görüşmelerinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'den randevu talep etti. Bahçeli'nin olumlu yanıtının ardından iki lider, dün anayasa görüşmelerinin ikinci turu öncesinde Bahçeli'nin makamında biraraya geldi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşıladı. Kritik görüşme 45 dakika sürdü.



ORTAK AÇIKLAMA


Görüşme sonrası iki lider ortak açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu görüşme sonrası “MHP Türk demokrasi tarihinin çok önemli bir partisidir. Benim şahsen görüşmeye ihtiyacım vardı. Sayın başkanı ziyaret ettim. Lütfedip kabul ettiler. Anayasa değişikliği ile ilgili kaygılarımı paylaştım. Kendisine çok teşekkür ederim" diye konuştu. Bahçeli ise “Sayın genel başkan gerekeni söyledi" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun görüşmede anayasa konusunda kaygılarını ilettiği belirtildi. Anayasa referandumdan da geçer ve sistem değişikliği olursa ülkede yaşanacak olası senaryoları aktardığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği ile Türkiye'nin hangi sorunun çözüleceğini merak ettiklerini, parlamentonun yetkilerinin bir tek kişiye verildiğini belirtti.



DAVETİNİ HATIRLATTI


Fiili dağınıklık ve çarpıklığı çözme iradesi için anayasa konusunda inisiyatif aldıklarını belirten Bahçeli'nin, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından hiç birşeyin eskisi gibi olmadığını hatırlattığı öğrenildi. 15 Kasım'da partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada kullandığı “Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Kafa kafaya verelim, omuz omuza verelim, gönül gönüle verelim, fiili açmazı giderelim" ifadelerini hatırlattığı öğrenildi. Bahçeli'nin, anayasa konusunda Kılıçdaroğlu'nu daha önce sorumluluğa davet ettiğini anımsatarak “Anamuhalefet olarak sorumluluk almadınız" dediği öğrenildi.



ÖNEMLİ OLAN HALK İRADESİ


Genel Kurul'da anayasa görüşmeleri sırasında CHP'lilerin tavrını eleştiren Bahçeli, MHP'ye yönelik iftiraya varan söylemler kullanıldığını ifade etti. Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'na anayasa değişiklik teklifinin halka sorulmasında fayda olacağı, burada halkın iradesinin önünde hiçbir engel olmadığı kanaatinde olduklarını söylediği öğrenildi.



#Kemal Kılıçdaroğlu
#Devlet Bahçeli
#Cumhurbaşkanlığı sistemi
7 yıl önce