|

Sosyal risk haritası çıkarılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, aile bazında eğitim, sağlık, istihdam, gelir gibi alanları içeren sosyal risk haritası çıkarılacağını söyledi. Türkiye çapında bir çalışma olacağını belirten Ramazanoğlu ‘standart bir reçeteyle değil, nerede problem varsa o bölgeye ait lokal çözümler üretmeyi’ amaçladıklarını vurguladı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/11/2015 Sunday
Güncelleme: 00:48 - 29/11/2015 Sunday
Yeni Şafak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 64. Hükümet Programında yer alan bakanlığın hedeflerine yönelik değerlendirmelerde bulunarak annelere verilen “doğum hediyesi” uygulamasına değindi. İnsan kaynağının çok önemli olduğuna, genç ve dinamik nüfusun sürdürülebilmesi için çocuk sayısının belli oranlarda tutulması gerektiğine dikkati çeken Ramazanoğlu, ailelere destek ve kadınlara hediye için başlatılan “doğum hediyesi” uygulamasının çok fazla kabul gördüğünü söyledi.



TÜRKİYE ÇAPINDA BİR ÇALIŞMA


Hükümet programındaki hedeflerden birinin aile bazında eğitim, sağlık, istihdam, gelir gibi alanları içeren “sosyal risk haritası” çıkarılması olduğunu belirten Ramazanoğlu, aile problemleriyle ilgili çözümler üretebilmek için alan çalışması gerektiğine işaret ederek, konuyla ilgili pilot çalışmalar yapıldığını söyledi. Bu çalışmaların yaygınlaştırılacağını dile getiren Ramazanoğlu, “Türkiye çapında yapılacak bir çalışma. Türkiye'nin sosyal risk haritasının çıkartılıp dezavantajlı, avantajlı kısımları görülüp, standart bir reçeteyle değil nerede problem varsa o bölgeye ait lokal problemlere lokal çözümler üreterek çözüm odaklı yol haritası çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.



ANNELERİN ÖZGÜVENİ ARTTI


AK Parti iktidara geldiğinde, özellikle kadınların okuma yazma seviyesinin erkeklerin gerisinde olduğunu belirten Ramazanoğlu, bu kapsamda da çok önemli kampanyalar yapıldığını söyledi. Ramazanoğlu, “Kız çocuklarını heveslendirdik, anneler de okuma yazma bilmiyor. Analı, kızlı okula gidiyorum kampanyaları başladı” dedi. Kampanyalar kapsamında çocuğunu okula gönderen anneler adına açılan hesaplara para yatırıldığını anımsatan Ramazanoğlu, annelerin aldıkları maaşlarla öz güvenlerinin arttığını vurguladı.



OKULLAŞMA SÜRECİ UZADI


Çocukların okullaşma sürecinin de bu sayede uzadığını dile getiren Ramazanoğlu, “Biz iktidara geldiğimizde belli kesimlerin okullaşma süreci iki yıldı. Bir çocuk iki yıl okula devam ediyor. Kız çocuklar ev içi işlerde çalıştırılıyor, erkek çocuklar da aileye ekonomik katkıda bulunsun diye çalıştırılıyordu. Anneler 'çocuğumu okula yollayayım bana bir gelir olsun' dedi. Şartlı destek, güzel sonuçlar aldığımız bir süreçti. Hem kız hem de erkek çocukların okullaşma süreci uzadı” dedi.



Şiddetin dinde hiçbir yeri yok


Kadına yönelik şiddete karşı yürütülen proje kapsamında, er ve erbaşlara, emniyet mensuplarına, sağlık çalışanlarına, üst düzey


yöneticilere ve din adamlarına eğitimler verildiğini söyleyen Ramazanoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'yla yapılan ortak çalışma sonucu şiddete karşı hutbeler okunacağını da söyledi. Ramazanoğlu, “Şiddet bütün rahmani dinlerin de özellikle İslam, özellikle


Müslümanlığın sıfır tolerans ile yaklaştığı bir alan. Şiddetin dinde hiçbir yeri yok” dedi.


#Sema Ramazanoğlu
#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
#64. Hükümet Programı
#Kadına yönelik şiddet
8 years ago