|

Sovyetler zamanında doğdunuz

Türkiye’ye Osmanlı’nın yıkılışını hatırlatan Rus yetkililere Dışişleri’nin cevabı manidar oldu: “Dünyaya SSCB vatandaşı olarak gelenler bugün Rusya vatandaşıdır. 20’nci yüzyılda üç farklı devlet tecrübesi geçirmiş bir ülke, başkalarına akıl öğretmemeli”

Yeni Şafak ve
03:00 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 00:41 - 6/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türk Dışişleri, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın Ankara'ya yönelik küstah açıklamasına sert bir cevap verdi. Zaharova'nın, Rus İzvestia Gazetesi'nde yayımlanan 'Türk yönetiminin Osmanlı İmparatorluğu'nun eski gücünü geri getirmek istiyormuş gibi bir izlenim bıraktığı ancak Osmanlı'nın sonunun ne olduğunun herkes tarafından bilindiği' ve 'Moskova'nın Türkiye'nin politikalarına karşı uzun süre sabrettiği' yönündeki ifadelerini değerlendiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Rus tarafının son açıklaması ciddiyetten uzak propaganda faaliyetinin yeni bir örneği. Sözcünün görevi başka ülkelerin geçmişi ve geleceğiyle ilgili yorumda bulunmak değil, ülkesinin yürüttüğü resmi dış politikayı izah etmektir” dedi. Bilgiç şunları söyledi:



O SÖZLERİN BİR DEĞERİ YOK


“Türkiye'ye Osmanlı'nın sonunu anımsatanlar, mevcut kimlikleriyle doğduğu zamanki kimliklerini karşılaştırmalıdır. Dünyaya SSCB vatandaşı olarak gelenler bugün Rusya vatandaşıdır. 20'nci yüzyılda üç farklı devlet tecrübesi geçirmiş bir ülkenin sözcüsü olarak başka ülkelere devletlerin yıkılışı konusunda akıl öğretmek hayli tuhaf bir durumdur. Türkiye Cumhuriyeti 1923'ten bu yana onurlu, barışçı ve dostane politikalar yürütmektedir. Kısa süre öncesine kadar aynı çatı altında yaşadığı eski müttefiklerine karşı açık veya hibrit muharebe uygulayan, komşularının toprak bütünlüğüne saygı göstermeyen, 21'inci yüzyılda hâlâ başka ülkelerin topraklarını ilhak edip oralardaki azınlıklara karşı sistematik baskı uygulayan, kendi iç sorunlarını dış politikadaki maceralarla kamufle etmeye çalışanların bu tür açıklamalarının bizim nezdimizde bir değeri bulunmamaktadır.”


#Dışişleri Bakanlığı
#Osmanlı
8 yıl önce