|

Soylu’ya suikast önlendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik silahlı ve bombalı suikast hazırlığında olduğu belirlenen DHKP-C’li terörist İnanç Özkeskin, İstanbul TEM Şube’nin operasyonunda Kadıköy’de saklandığı hücre evinde ölü olarak ele geçirildi. 1996 yılında ölüm orucunda ölen İlginç Özkeskin’in abisi olan İnanç Özkeskin’in poliste birçok kaydı bulunuyordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:32 - 14/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Terör örgütü DHKP-C’nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik silahlı ve bombalı suikast hazırlığı önlendi. İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C’nin Bakan Soylu’ya yönelik saldırı hazırlığında olduğunu tespit etti. Kritik operasyon önceki gece Kadıköy Acıbadem Mahallesi’nde bulunan hücre evine düzenlendi. Terörist İnanç Özkeskin’in saklandığı daireyi belirleyen İstanbul TEM Şube ekipleri, Özel Harekât Polisleri ile birlikte baskın yaptı. Teröristin teslim ol uyarılarına karşılık vermeyerek çatışmaya girmesi sonucu, DHKP-C’li terörist ölü olarak ele geçirildi.

ÖRGÜTSEL
DOKÜMANLAR ŞOK ETTİ

Süleyman Soylu’ya silahlı ve bombalı suikast hazırlığında olan DHKP-C’li teröristin ölü ele geçirildiği hücre evinde örgütsel dokümanlar çıktı. Dokümanlar da teröristin hain planına dair talimatlar olduğu ifade edildi. Ayrıca teröriste ait olduğu belirlenen bir silah da ele geçirildi. DHKP-C’linin cesedi savcılık incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Operasyon sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi alarak olayın yaşandığı sitenin bulunduğu sokağı araç ve yaya trafiğine kapatan polis ekipleri, evde yapılan çalışmaların ardından bölgeden ayrıldı. DHKP-C’li teröristin defalarca gözaltına alınıp serbest kaldığı da öğrenildi.


O DHKP-C’LİNİN ABİSİ ÇIKTI

Bakan Soylu’ya suikast hazırlığı yapan DHKP-C’li terörist İnanç Özkeskin’in, 1996 yılında terör örgütü adına ölüm orucuna girip ölen İlginç Özkeskin’in abisi olduğu ortaya çıktı. İnanç Özkeskin’in ayrıca, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi olarak da görev yaptığı öğrenildi.


TAKSİM DE GÖZALTINA ALINDI

İnanç Özkeskin’in İstanbul Polisi tarafından Nisan 2016’da Taksim’de gözaltına alındığı öğrenildi. Özkeskin, Özdemir Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol ile birlikte yakalandıktan sonra tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Cezaevi’ne konulan DHKP-C’li terörist Fadik Adıyaman’ın İstanbul’a getirilmesi için Galatasaray Lisesi önünde açlık grevi başlatmıştı. Bunun üzerine polis ekipleri Özkeskin ve yanında bulunan Nesim Özcan’dan kimliklerini kontrol etmek için vermelerini istedi. 2 DHKP-C’li kimlikleri vermeyince, polis ekipleri gözaltına aldı.

#Süleyman Soylu
#İstanbul TEM Şube
#DHKP-C
7 yıl önce