|

Sözcü'den çirkin karikatürle algı operasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan 'dövizleri bozdurma' kampanyasını hazmedemeyen Sözcü gazetesi, dün açıklanan ekonomiye destek kararları üzerinden algı operasyonu yapmaya kalkıştı. Manşetinden verdiği haberde, "Kriz vatandaşa yükleniyor" iddiasında bulunan gazetenin yine birinci sayfasında yer verdiği çirkin karikatür de tepki çekti.

Yeni Şafak
08:40 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 09:05 - 9/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dövizleri bozdurun, TL ve altına çevirin" çağrısı sonrası Türkiye genelinde kampanya başlatıldı. Vatandaş, iş adamları, siyasetçiler ellerindeki dövizleri bozduruyor. Dolardaki yükseliş ise durdu, yaşanan gelişmelerin ardından düşmeye başladı.



Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım dün ekonomiye destek için alınan yeni kararları açıkladı. Firmaların nakit sıkıntısını gidermek için 250 milyar liraya kadar kredi hacmi oluşturulacak. 2017'de 600 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. İstihdamı korumak ve artırmak için de SSK prim ödemeleri 3 ay ötelenecek. KOBİ'lere bir yıl geri ödemesiz 50 bin TL'lik faizsiz kredi imkanı geliyor.



Başbakan'ın açıkladığı kararlara iş dünyası olumlu yaklaşıyor. Ayrıca 600 bin kişiye oluşturulacak istihdam da dikkati çekiyor.



Sözcü'den küstah manşet


Tüm bu gelişmelere rağmen, karalama kampanyalarını amansızca sürdüren Sözcü gazetesi, yine hükümeti hedef aldı. Açıklanan kararların, "İşçi, memur, emekli ve çitçiye hiçbir faydası olmadığını" iddia eden gazete, "Krizin yükü vatandaşa yüklenecek" diyerek algı operasyonu yaptı.



Gazetenin manşetten yaptığı algı operasyonunun hemen altında yer alan karikatür de tepki çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla vatandaşın dolar bozdurmaya koştuğunun farkında olmadığı belli olan gazete, iki kişinin dolar üzerinden konuşmasını verdiği karikatüründe çirkin imalarda bulundu. Öte yandan, karikatürde çirkin bir el hareketinin de yer aldığı görüldü.







#Sözcü Gazetesi
#Ekonomi
#Dolar
7 yıl önce