|

Sözcü'den manipülatif '15 Temmuz' yalanı

FETÖ'cü darbe girişimi anlarında Marmaris'ten İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolculuk öncesindeki görüşmelerine dair Sözcü'de gerçeği yansıtmayan bir haber yayınlandı. İleri sürülen yanlış bilgilere göre Erdoğan'ın Orgeneral Ümit Dündar'ın sözü ile o anlarda Bahçeli'ye bir telefon açtığı iddia edildi.

Yeni Şafak
14:54 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:48 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara'da başlayan FETÖ'cü darbe girişimi kapsamında örgütün bir grup üniformalı teröristi o anlarda Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunmak için hareket etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise güvenli yollarla İstanbul'a gelerek, vatandaşları meydanlara çağırmıştı.



Sözcü gazetesi bugün Marmaris'te yaşanan o anlara ilişkin gerçeği yansıtmayan bir habere ilk sayfadan yer verdi. Söz konusu haberde Erdoğan'ın İstanbul'a gelişi öncesinde 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile bir telefon görüşmesi olduğu iddia edildi.



Telefon görüşmesi kapsamında Dündar'ın Erdoğan'a "Sizi korurum, beni Bahçeli'ye sorun" gibi ifadelerle çağrıda bulunduğu Erdoğan'ın da bunun üzerine Bahçeli'ye telefon açtığı ileri sürüldü.



MHP'nin ismi verilmeyen bir vekiline dayandırılan görüşmenin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.





#Sözcü
#Ümit Dündar
#Marmaris
8 yıl önce