|

Sözünde durmadı

Seçim kampanyasında, “Türk ordusuna ve devletine silah sıkıldığı gün yokum” diyen Doğan, HDP'nin şiddet yanlısı olmadığını savunarak istifa etmeyi düşünmediğini açıkladı.

Yeni Şafak
09:25 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:28 - 29/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Barış ve çözüm sürecini hedef alan PKK terör örgütü son bir haftada 10'a yakın asker ve polisimizi şehit etti. HDP ise seçim sürecinde verdiği halkların kardeşliği ve barışı için çalışacağız sözünü, meclise girince unuttu. HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan da verdiği sözleri unutanlardan. Adaylığı sürecinde “Türk ordusuna ve devletine silah sıkıldığı gün ben yokum” demişti.



'Ben yokum' demişti ama...


Gaziantep'te 3 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bir dönemde milletvekilliği yapan Doğan, 2015 seçimleri öncesinde HDP'ye katılmıştı. Doğan, “HDP'de bulunmamın nedeni şu, hiç bir şekilde ve halukarda asla ve asla silaha başvurulmayacaktır. Silah asla Türkiye'nin ordusuna ve Türkiye'nin devletine dönmeyecektir. Bizi hiç kimse silah kullanmaya icmal etmeyecektir. Ettiği taktirde ben bu meselede yokum” demişti.



HDP şiddetin yanında değilmiş


Doğan, tepkiler üzerinde istifa etmeyi düşünmediğini açıkladı ve kendisini şöyle savundu: “HDP de şiddetle, silaha el vurduğu zaman o partide olmam dedim. Şu anda partinin tavır ve davranışlarına bakıyorum, barışın yanında yer alıyor. O nedenle bir değişiklik yok benim düşüncemde.”


#HDP
#Celal Doğan
#PKK
#çözüm süreci
#terör
9 yıl önce