|

Süleyman Şah geri taşınacak

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye’de işler yoluna girdikten sonra Süleyman Şah Saygı Karakolunun eski yerinde faaliyete geçeceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 08:47 - 12/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım: Süleyman Şah geri taşınacak
Başbakan Binali Yıldırım: Süleyman Şah geri taşınacak

Yıldırım, TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde hükümet adına konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şah Saygı Karakoluna ilişkin iddialarını anımsatan Yıldırım, “Şunun bilinmesini istiyoruz ki tarihi haklarımız konusunda çok hassasız. Şah Saygı Karakolu’nun yeri Türkiye’nin mülküdür, orada Türkiye’nin bayrağı dalgalanacaktır. Kısa vadede güvenlik sebebiyle burası boşaltılmış. Suriye’deki işler yoluna girdikten sonra aynen orada bu Şah Saygı Karakolu tekrar faaliyete geçecektir” dedi.

TRUMP CESARET EDEMEDİ

Kılıçdaroğlu’nun, Filistin meselesi ve ABD yönetiminin aldığı kararla ilgili değerlendirmelerinde, ABD Başkanı Donald Trump’ın bütün liderleri aradığı halde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramadığını söylediğine dikkati çeken Binali Yıldırım, “Doğru. Cumhurbaşkanımız ile Trump arasında görüşme olmadı. Çünkü Cumhurbaşkanımızın düşüncesi bellidir, görüşü bellidir. Olsa olsa Trump bunu bildiği için aramaya dahi cesaret edememiştir” dedi.



#Binali Yıldırım
#Süleyman Şah Türbesi
#Suriye
6 yıl önce