|

Sur’da polise bombalı tuzak

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK polisleri hedef aldı. Teröristler, çevik kuvveti taşıyan zırhlı minübüsün geçişi sırasında yola döşedikleri 200 kilogramlık patlayıcıyı, infilak ettirdi. Saldırıda 4 polis memuru şehit düştü, 1'i ağır 2 polis ise yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 03:12 - 17/01/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, polis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda polis memurları Mahmut Ava, Şenali Ocak, Ali Sevim ve Kadir Miraç Özcan şehit düştü. Saldırıda 1'i ağır 2 polis de yaralandı.



ÇEVİK KUVVET ARACI


Dicle Üniversitesi yerleşkesi yakınlarında çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı minibüsün geçişi sırasında önceden yol kenarına tuzaklanan el yapımı patlayıcı, dün saat 16.30'da PKK'lı teröristler tarafından infilak ettirildi. Saldırıda 3 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla getirildikleri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralanan bir polisin hastanede hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 4'e yükseldi.





200 KİLO PATLAYICI


Kent merkezinden de duyulan patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. bombalı saldırıda yaklaşık 200 kilo patlayıcının kullanıldığı belirtildi. Saldırıya uğrayan polis zırhlı aracı yapılan incelemeden sonra vinç yardımıyla bölgeden kaldırılırken, patlayıcının da uzaktan kumanda düzeneği ile infilak ettirildiği ihtimali üzerinde duruluyor.





BUGÜN UĞURLANACAKLAR


Patlamanın meydana geldiği alanda, araştırma yapan güvenlik güçleri olay yerinden 500 metre uzaklıkta 2 motosiklet buldu. Motosikletler, incelenmek üzere emniyete götürüldü. Şehit olan 4 polis memuru için bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlenecek.


#Diyarbakır
#PKK
٪d سنوات قبل