|

"Suriyeli kardeşlerimizi ateşin içinde bırakamayız"

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta tvnet'in sorularını yanıtladı. Suriyeli sığınmacıların yeni göç dalgasına dair açıklamada bulunan Elitaş, "Biz düşene yardım ederiz. İnancımızın gereği bu, ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Yeni Şafak ve
17:53 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 16:05 - 9/02/2016 Salı
Tvnet

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Halep'ten Türkiye sınırına başlayan yeni göç dalgasıyla ilgili olarak, "Bu mezalime kayıtsız kalamayız, ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.



Aşkabat'ta tvnet'in sorularını cevaplayan Bakan Elitaş, sadece kamplarda kalan Suriyeli mülteciler için Türkiye'nin bugüne kadar 9 milyar dolar harcadığını belirterek, "Bu hiç önemli değil. Biz düşene yardım ederiz. İnancımızın gereği bu. Suriye yangınından en çok etkilenen ülkeyiz. Orada akrabalarımız var. Bu duruma seyirci kalamayız. Böyle bir yangında, insanlık dramında işin ekonomik yükünü düşünecek değiliz" diye konuştu.




Elitaş, bölgede mezhep savaşlarına da fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı ve "Bizim için tek unsur İslam'dır. Din tektir. Bir ve bütün yorumlamamız lazım" dedi.



Bakan Elitaş şöyle devam etti:



"Bu işin aktörleri; ABD, AB ve Rusya kendi menfaatlerini bırakıp insani boyutu düşünmeli. İmkanları var, ama çıkarları uğruna her şeyi gözardı ediyorlar"



Elitaş, Rusya krizi ve İran'a yönelik ambargonun kalkmasıyla Türkiye'nin pozisyonuna ilişkin olarak da, "Rusya ile yaş sebze ve meyvede, uçak krizinden Ocak ayına kadar geçen sürede sorunlar yaşadık. Ama son 1 aydır bu ihracatımız yoluna girmiş durumda. Tekstilde yaşanan problemleri çözmek adına da çözüm önerileri ve alternatif pazarlar oluşturmak için çaba sarfediyoruz. İran konusunda ise, ambargoya biz başından beri karşıydık. Engelin kalkmasıyla da bu pazardan daha fazla nasıl faydalanırız, onun yollarını arayacağız" dedi.




#mustafa elitaş
#aşkabat
#tvnet
8 yıl önce