|

Suriyeli öğrencilere imam hatip lisesi açıldı

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Suriyeli öğrencilere yönelik imam hatip lisesi açıldı. Lisede 400 öğrenci eğitim görecek.

Yeni Şafak
10:58 - 26/02/2016 Cuma
Güncelleme: 09:03 - 26/02/2016 Cuma
IHA

Dulkadiroğlu ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Hafız Ali Efendi Muhacir İmam Hatip Lisesi'nde 200 erkek 200 kız olmak üzere toplam 400 Suriyeli öğrenciye eğitim verilecek.



Okulu ziyaret eden Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, “İlimizde yaklaşık 12 binin üzerinde Suriyeli öğrenciye istihdam sağlıyoruz. Şu an itibarıyla yeni okulumuzun kayıtları devam ediyor. Bundan sonraki süreçte Kahramanmaraş'a yakışır bir şekilde okulumuzun faaliyetlerini arttırarak devam edeceğiz" dedi.



Suriyeli öğrencilerin eğitim hakkından mahrum kalmamaları için çalışmalar yürüttüklerini belirten Akkurt konuşmasını şöyle sürdürdü:


“İlimizde ve Türkiye'mizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizle ilgili olarak, Milli Eğitim Bakanlığı uzun bir süreçten bu yana eğitim faaliyetlerini karşılamak üzere çalışmalar yapıyor. İkinci dönem içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'mızın talimatıyla Hayrat Vakfımızla imam hatip programı uygulayan bir imam hatip lisesi açmış durumdayız. Okulumuzda gerekli görevlendirmeleri yaptık. Bir okul müdürümüz ve 9 öğretmenimiz görev yapıyor. Kız ve erkek olarak 400 kişi kapasiteli okulumuz. Öğrencilerimiz 9. sınıfa başladıkları için şu an itibarıyla 35 kişi öğrencimiz var ama bu sayı her geçen gün artıyor."

#suriye
#suriyeli öğrenci
#öğrenci
#eğitim
#İmam Hatip Lisesi
#Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü
#Hafız Ali Efendi Muhacir İmam Hatip Lisesi
8 yıl önce