|

Suriyeli sığınmacılar için yarın son gün

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye gelen ve 6 gündür Saray İçi'nde bekletilen Suriyeli sığınmacıların en geç yarına kadar kentten gönderileceklerini söyledi.

Yeni Şafak
14:53 - 21/09/2015 Monday
Güncelleme: 12:16 - 21/09/2015 Monday
IHA

Avrupa'nın kendilerini kabul edeceği düşüncesiyle Edirne'ye doğru umut yolculuğuna çıkan Suriyeli sığınmacıların 6 gündür Edirne'de bekleyişi sürüyor. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı'na nakledilen Suriyeli sığınmacıların temsilcileri ile görüşen Vali Dursun Ali Şahin, en geç yarına kadar şehirden ayrılmaları gerektiğini söyledi.



Suriye ve Türkiye'nin değişik yerlerinden Edirne'ye intikal eden 3 bine yakın göçmen topluluğu ile karşı karşıya bulunduklarını belirten Şahin, bunlardan büyük bir bölümünü geri gönderdiklerini söyledi.


Dün akşam kendilerine söz verdikleri doğrultuda Sayın Başbakanla bir görüşme yaptıklarını anlatan Vali Şahin, "Buradan giden 5-6 kişilik bir heyet ile İstanbul'dan 5 kişilik bir heyet sayın Başbakanla bir görüşmede bulundular. Görüşmedeki konuşmaları aynen bugün bir video aracılığıyla kendilerine duyurduk. Orada neler konuşulduğunu, sayın Başbakanımızın ağzından kendilerine ilettik" dedi.



"AVRUPA ÜLKELERİ TALEP ETMEDİKÇE SINIRDAN GEÇİRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"


Sığınmacıların, 'Biz illa ki, Yunanistan'a geçeceğiz' fikrinin hakim olduğun söyleyen Şahin, "Kendileri tabii ki bu süreçten memnun olmadıklarını söylediler. Ama hedefleri 'Biz öleceğiz ama karşıya geçeceğiz' hepsinin düşüncesi bu yönde. Birinci düşünce Edirne, ikincisi ise Yunan sınırına varıp Yunanistan'a geçmek. Tabii ki, ülkelerin bir kaidesi, kuralı vardır. Devletler arası bir hukuk vardır. Bunlar talep etmedikçe bizim bunları onlara göndermemiz söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.



"YARIN MUTLAKA EDİRNE'DEN GÖNDERECEĞİZ"


Göç İdaresi Genel Müdürünün aynı şeyi ifade ettiğini vurgulayan Vali Şahin, "Aynı şeyi sayın Başbakan kendilerine ifade etti. Bunların Pazartesi günü akşamına kadar en geç Salı günü Edirne'yi terk etmeleri konusunda mutabakata varıldı. Bunları bu akşam veya yarın mutlaka buradan kamplara değil, istedikleri illere göndereceğiz" şeklinde konuştu.

#Edirne Valisi Dursun Ali Şahin
#Yunanistan
#edirne
#Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri
#Saray İçi
9 years ago