|

Suriyeli yetimlere ‘özel köy’

İHH, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli yetimler için “özel köy” kurdu. 990 çocuğun kalacağı Çocuk Yaşam Merkezi sitesinde, erkekler için 35, kızlar için 20 villa tipi ev yapıldı. Okul, poliklinik, spor salonu, park ve hayvanat bahçesinin de yer aldığı merkez, 18 Mayıs’ta hizmete girecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:45 - 11/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Suriyeli yetimlere ‘özel köy’
​Suriyeli yetimlere ‘özel köy’

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Katar Yardım Kuruluşu (RAF) ortaklığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 100 dönüm arazi üzerinde inşa edilen, Suriyeli 990 yetim çocuğun kalacağı “Çocuk Yaşam Merkezi” 18 Mayıs’ta hizmete giriyor. Yetim çocuklar için özel tasarlanan Çocuk Yaşam Merkezi sitesinde, erkekler için 35, kızlar için ise 20 villa tipi ev yapıldı. Her biri 350 metrekare ve 2 katlı villalar, 18 çocuğun kalacağı şekilde tasarlandı. Villaların üst katlarında yatak odaları, bakım elemanlarına ait oda, tuvalet ve duşlar bulunuyor. Alt katlarda ise mutfak, yemek odası, etüt odası, okuma odası, oyun odası, şadırvan ve tuvaletler bulunuyor. Villalarda bulunan yemek odaları, yemek saatleri dışında çalışma odası olarak tasarlandı. Böylece her çocuk yemeğini yediği evde, hem sosyal faaliyetlere katılacak hem de ödevlerini yapabilecek. Sitenin içerisinde villaların yanı sıra idari hizmet binası, cami, ilk ve ortaokul seviyesinde eğitim verecek 3 okul, rehabilitasyon merkezi, poliklinik, toplantı-gösteri merkezi, spor salonu, sosyal tesis, personel lojmanı, misafir lojmanı, çocukların yeteneklerini gösterebilecekleri geniş bir kültür merkezi, aile görüş binası, çocuk parkları, ekim-dikim amaçlı tarlalar, mesire alanları ve hayvanat bahçesi de yer alıyor.

55 EVDE 330 PERSONEL

İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, kampüste 6-12 yaş aralığındaki çocukların, yaş grupları ve cinsiyetlerine göre farklı evlerde kalacaklarını aktardı. Yılmaz, “Her evde 6 bakıcı eleman görev alacak. Alanında uzman, eğitimlerini ve sertifikalarını almış erkek ve bayan kardeşlerimiz burada çalışacak. 55 evde 330 personel olacak”

Kendi ağaçlarını dikecekler

Çocuk Yaşam Sitesinde kalacak yetimlerin sosyal hayatın içinde olmalarını istediklerini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: “Çocuklarımız ekim ve dikim alanlarında hem bir ürün yetiştirmenin mutluluğunu yaşayacak hem de sahiplenme ve sorumluluk duyguları gelişecek. Domates, patlıcan, limon, narenciye nasıl yetişir bunu öğrenecekler. Üretilen ürünlerle sitenin ihtiyaçları karşılanırken çocuklar da bir iş başarmanın hazzını tadacak"


#İHH
#Yardım
#Vakıf
7 yıl önce
default-profile-img