|

Suriyelilere misyoner kıskacı

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 4 milyon Suriyeli mülteci misyonerlerin kıskacı altına alındı. Misyonerler, okul çevrelerinde dolaşarak, İncil ve Tevrat’ta yer alan bölümlerden oluşan broşürleri Suriyeli öğrencilere dağıtılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 03:09 - 17/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Avrupa, Türkiye’ye sığınan 4 milyon mülteciye karşı misyonerlik faaliyetlerine hız verdi.
Avrupa, Türkiye’ye sığınan 4 milyon mülteciye karşı misyonerlik faaliyetlerine hız verdi.

Esed rejiminin zulmünden kaçan Suriyeli sığınmacılara kapılarını kapatan Avrupa, Türkiye’ye sığınan 4 milyon mülteciye karşı misyonerlik faaliyetlerine hız verdi. Özellikle okul çağındaki Suriyelileri hedef alan misyonerler okul çevresinde cirit atıyor. Misyonerlik faaliyetleri gösteren “Yehova Şahitleri” tarafından hazırlanan Tevrat ve İncil’de yer alan bölümlerden oluşan broşürler Suriyeli öğrencilere dağıtılıyor.

ARAPÇA SİTE KURMUŞLAR

Dünyanın 240 noktasında misyonerlik faaliyeti yürüten Yehova Şahitleri'nin hedefinde Suriyeli mülteciler bulunuyor. Hazırlanan Arapça broşürleri Suriyeli öğrencilere dağıtan misyonerler genç beyinleri, İslam dininden uzaklaştırarak dinsizliğe çekmeye çalışıyor. Broşürlerde yer alan ve Arapça olarak hazırlanan internet sitesine öğrencilerin girmesi teşvik ediliyor. Siteye girildiğinde ise “Kutsal kitabın öğrettikleri”, “Tek gerçek tanrı Yahova’dır” yönünde mesajlar verilirken, kutsal kitabı ücretsiz okumak için adres bilgilerinin girilmesi gerektiği belirtiliyor.

TEVRAT VE İNCİL’DEN BÖLÜMLER YAZILMIŞ

Açıklama kısmında ise, “ Tanrı bize müjde veriyor. O müjdeleri anlamak ve güzel bir hayat yaşamamız ve için siz de Tevrat ve İncil’deki şu bölümleri okuyun” ibarelerine yer veriliyor. Metnin diğer kısımlarında ise İncil ve Tevrat’ta yer alan bölümlere yer veriliyor.

#Suriye
#Mülteci
#Misyonerlik
6 yıl önce