|

Suriye’nin acısını Türkiye çekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yıl sonunda gerçekleşen büyük basın toplantısında Suriye’deki krizin acısını en çok çeken ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 08:56 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Putin yıllık basın toplantısında gazetecilerden gelen soruları yanıtladı
Putin yıllık basın toplantısında gazetecilerden gelen soruları yanıtladı

Putin, Suriye’de 2011’den beri süren kriz hakkındaki bir soruya, “Bunun acısını en çok çeken Türkiye. Zira Türkiye, çok sayıda Suriyeli göçmeni kabul ediyor” yanıtını verdi.

ABD kendine zarar veriyor

Putin ayrıca, Rusya’nın göçmen sorununun çözülmesine yardım etmek istediğini söyleyerek, Suriye’deki krizi Şam’ın yalnız başına çözemeyeceğini, bunun uluslararası toplumun ortak çabasını gerektirdiğini belirtti.

Putin ABD ile ilişkiler konusunda sorulan bir soruya ise “ ABD’de Trump’ın çalışmalarını gayrimeşru göstermeye çalışıyorlar. Bunun kendi ülkelerine zarar verdiğini anlamıyorlar. ABD ile İlişkilerin normalleşeceğinden eminim” cevabını verdi. Kuzey Kore konusuna da değinen Putin, Kuzey Kore’nin nükleer statüsünü tanımadıklarını söyleyerek “ABD ve Kuzey Kore gerilimi tırmandırmaya son vermeli” dedi. Rus lider ayrıca başkanlık seçimlerine ilişkin soruya, bağımsız olarak aday olacağını kaydederek, “Ancak bütün partilerin desteğini bekliyorum” yanıtını verdi.


#Putin
#Suriye
#Türkiye
6 yıl önce