|

Suriye’nin inşası eğitimden geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığı gözetiminde ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın desteğiyle düzenlenen “Suriyelilerin Eğitimi İçin Uluslararası Konferans” İstanbul'da gerçekleştirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2017 Salı
Güncelleme: 02:21 - 21/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Suriye’nin inşası eğitimden geçiyor
Suriye’nin inşası eğitimden geçiyor

Dünyanın birçok yerinde Suriyelilerin eğitimiyle ilgilenen eğitimciler, çocukların eğitim meselesini konuşmak için İstanbul Pullman Otel'de buluştu. 2 gün süren eğitim çalıştayında sağlıklı eğitimin önündeki engeller masaya yatırıldı ve çözüm yolları arandı. Çeşitli atölye ve aktivitelerin yer aldığı konferans, açılış konuşmaları ile başladı.



ÖĞRETMENLER İŞSİZ KALMAYACAK


“Suriye eğitimi: güncel sıkıntılar ve çözümleri” başlıklı panelde konuşan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Tünel, “Fırat Kalkanı Harekâtı sonucunda kurtarılan bölgelere kitap gönderdik, göndermeye devam ediyoruz. Sahte diploma ile öğretmenlik yapanların önünü alacağız. Devam eden çalışmalarımız sonucunda hiçbir Suriyeli öğretmen arkadaşımız işsiz kalmayacak. Lise okumak isteyen öğrencilere de okullarımızın kapıları her daim açık” dedi.



KONFERANS MİLAT OLACAK


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci de, “Suriye'de yaşanan bu tahribatı ancak Suriyeli çocuklarımızı eğiterek aşabiliriz. Yaklaşık 200 bin civarında Suriyeli çocuk normal okullarımızda eğitim görüyor. Bunun yanı sıra 300 bin çocuk geçici eğitim merkezlerinde eğitim alıyor. Bu toplantıdan sonra da çalışmalarımıza devam etmeli, bu konferansımız bizim için bir milat olmalı. Suriye'nin kalkındırılması da hiç şüphesiz bina inşa etmekten daha çok eğitimden geçiyor” ifadelerini kullandı.


#Eğitim
#Suriyeliler
#Milli Eğitim Bakanlığı
#İHH
7 yıl önce