|

Suriye’ye operasyon başladı

Türk ve koalisyon güçlerine ait uçaklar önceki akşam Suriye’de terör örgütü IŞİD’in Rakka ve Tel Abyad arasındaki hatta bulunan bazı hedeflerini bombaladı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 22:29 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

IŞİD'e karşı uluslararası koalisyona katılan Türkiye, terör örgütü mevizlerine düzenlenen hava saldırılarına dün resmen katıldı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Savaş uçaklarımız, Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, IŞİD hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır'' denildi. Konuyla ilgili Dışişleri'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türk Hava Kuvvetlerinin Uluslararası Koalisyon'un IŞİD'e karşı yürütülen Özgün Kararlılık Harekatı çerçevesinde devam eden hava operasyonlarına katılımına ilişkin teknik nitelikteki belge de ABD ile 24 Ağustos 2015 tarihinde imzalanmıştı.



Savaş uçaklarımız, bu çerçevede, Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, Suriye'de belirlenen ülkemiz güvenliğine de tehdit oluşturan IŞİD hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır.Terör örgütleriyle mücadele, Türkiye bakımından öncelikli bir ulusal güvenlik konusudur. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Türkiye, 2013 yılından bu yana terör örgütleri listesine aldığı IŞİD'den kaynaklanan terör tehdidinin bertaraf edilmesine yönelik çabalara aktif desteğini ulusal düzeyde ve Uluslararası Koalisyon bünyesinde kararlılıkla sürdürecektir.”


#koalisyon güçleri
#ışid
#suriye
9 yıl önce