|

Suriye'ye operasyon olacak mı?

Suriye’deki terör koordinasyonuna set çeken Fırat Kalkanı’nın ardından Afrin ve İdlib'e operasyon yapılacağı iddialarının sorulduğu Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Burada Türkiye'ye düşen bir görev olduğunda, bu görev yapılacaktır" dedi. Sınırdaki hareketlilik ile ilgili ise "Yaşadığımız coğrafyanın gerçeğini dikkate alındığında her zaman almamız gereken tedbirlerdir. Bu farklı bir operasyon olabilir, sınır güvenliği, sınır ötesi olabilir. Daha önce de ifade ettik Suriye tarafından ister PYD bölgelerinden olsun ister başka yerden olsun kendisine yönelik bir saldırıda gerekli adımları atar" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
15:52 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:27 - 14/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul’dan İslahiye’ye ZPT sevkiyatı
İstanbul’dan İslahiye’ye ZPT sevkiyatı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Astana görüşmeleri ve Suriye'ye olası operasyonla ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Basın mensuplarının
Astana
ve
İdlib
sürecini sormaları üzerine Kalın "Astana sürecinin altıncı toplantısı Kazakistan'da başlıyor. Bu bizim başlattığımız Rusya ve İran'ın katıldığı bir süreçtir.
Cenevre
'ye alternatif olarak değildir. İdlib bizim sınırımıza çok yakın olduğu için doğrudan bizi ilgilendiriyor. Rus Savunma Bakanı ile bir temasımız oldu. Yarın ve öbür gün yapılacak toplantılarda bu konunun detayları konuşacak. Arkadaşlarımız pozisyonlarını hazırladılar. Bizim beklentimiz İdlib'in de diğer çatışmasızlık bölgeler gibi bir bölge haline gelmesidir" dedi.
  • Daha önce Suriye'nin güneyindeki Deraa ile Kuneytra'da, başkent Şam yakınlarındaki Doğu Guta'da ve Humus'un kuzeyinde çatışmasızlık bölgeleri ilan edilmiş ve uygulanmaya başlanmıştı.

"Bu farklı bir operasyon olabilir"

Sınıra yapılan askeri sevkıyatla ilgili ise Kalın "Sınırdaki hareketlilik yaşadığımız coğrafyanın gerçeğini dikkate alındığında her zaman almamız gereken tedbirlerdir. Bu farklı bir operasyon olabilir, sınır güvenliği, sınır ötesi olabilir. Daha önce de ifade ettik Suriye tarafından ister PYD bölgelerinden olsun ister başka yerden olsun kendisine yönelik bir saldırıda gerekli adımları atar. Terör koridoruna bugüne kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin vermeyiz" açıklamasını yaptı.

  • Suriye'de yeni sınır ötesi operasyonlar
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak" mesajını vermişti.



#Suriye
#Fırat Kalkanı
#Türkiye
7 yıl önce