|

Sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Başbakan Yıldırım ve ekonomi yöneticilerini kabul etti. Önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından bir gün sonra Erdoğan-Yıldırım görüşmesi merak uyandırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:31 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, dün partisinin grup toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabul ettiği Yıldırım'a bazı bakanlar ile banka yöneticilerinin de eşlik etti.



KÖŞK'TE EKONOMİ ZİRVESİ


Bu görüşmenin, Erdoğan ile Yıldırım'ın birbiri ardına faizlerin düşürülmesi konusunda bankalara yaptıkları uyarıların hemen sonrasına rastlaması dikkat çekti. Külliye'deki toplantının ardından Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde ekonomi kurmaylarıyla birlikte banka yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşmeye, BDDK yetkilileri, kamu bankalarının yöneticileri, özel banka temsilcileri, Türkiye Bankalar Birliği ve birçok kurum ve kuruluşlardan geniş çaplı katılım oldu. Görüşmede, hükümetin finans kesimi için yaptığı düzenlemeler, sektörün beklentileri, hükümetin sektörden beklentileri, faiz tartışmaları ve küresel finansal gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 3 saat 30 dakika sürdü. Görüşme sonrası açıklama yapılmadı.



#Binali Yıldırım
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
#BDDK
7 yıl önce