|

Suruç'ta yollar asfaltlanıyor

İçişleri Bakanlığınca KHK ile yapılan görevlendirme sayesinde hizmetlerin yoğun sürdüğü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki mahalle ve okul yolları asfaltlanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kılıç, "Suruç'ta sadece ana yolları asfaltlamıyoruz. Öğrencileri düşünerek okul yollarımızı da asfaltlıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
18:13 - 13/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:37 - 13/02/2017 Pazartesi
AA
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde asfaltlama çalışmaları sürdürülüyor.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde asfaltlama çalışmaları sürdürülüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, başta mahalle ve okul yollarını çamur ve çukurlardan kurtarmak için asfalt seferberliği başlattı.



Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, görevlendirme sayesinde hizmetlerin etkin bir şekilde ulaştığı ilçede yıllardır yenilenmeyen cadde ve sokaklarda asfalt çalışması yapılıyor.



İlçenin en büyük mahallesi konumundaki Aligör'de asfalt çalışması başlatan belediye ekipleri, mahalle yollarını ve okul yollarını çamur ve çukurdan kurtarmak için adeta seferberlik başlattı. İlçede bu hafta içerisinde 30 bin metrekare asfaltın serilmesi hedefleniyor.




Şanlıurfa-Gaziantep karayolu ile Suruç ilçesinin bağlantı yolu olan Aligör Mahallesi yolunu sıcak asfaltla tanıştıran ekipler, ilçede yer alan okulların yollarını da asfaltlayarak öğrencilerin çamurdan ve çukurdan kurtulmalarını sağladı.



Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç da çalışmaları yerinde incelediğini belirtti.



Suruç'un tarihinde ilk kez ciddi manada bir asfaltla tanıştığına dikkati çeken Kılıç, şu ifadeleri kullandı:



  • "Suruç'ta sadece ana yolları asfaltlamıyoruz. Öğrencileri düşünerek okul yollarımızı da asfaltlıyoruz. Bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında büyük emekleri olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi ve ekibine gerçekten çok teşekkür ediyorum."


#İçişleri Bakanlığı
#KHK
#Şanlıurfa
#Suruç
7 yıl önce