|

Tahliye talepleri reddedildi

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılamaları devam eden eski hakimler Özçelik ve Başer'in tahliye talepleri reddedilerek, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 21:23 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in yargılandığı davada Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Özçelik ve Başer'in tahliye taleplerini reddederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Haklarında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "görevi kötüye kullanmak" ve "gizliliği ihlal" suçlarından iddianame hazırlanan ve Sincan F Tipi Cezaevinde bulunan Özçelik ve Başer'in tutukluluk incelemesi yapıldı.



DURUŞMA TARİHİ 30 MAYIS


Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülen son duruşmada, sanıklar ve avukatları, tutukluluğa yönelik itirazlarını dile getirdi ve tahliye talebinde bulundu. Avukatların savunma için süre istemesi üzerine duruşmayı 30 Mayıs'a bırakan Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyeti, sanıkların tutukluluk halinin ise bugün incelenmesine karar vermişti. Heyet, yaptığı inceleme sonucu sanıkların tahliye taleplerini reddederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.


#Paralel Devlet
#Metin Özçelik
#Mustafa Başer
8 yıl önce